Nakon skorašnjeg nastupa Damiena Ricea, ljubljanska Kino Šiška ima isplaniran podosta interesantan program za narednu sezonu. Izdvajamo neke od najinteresantnijih koncerata koji se spremaju u Kino Šiški ove jeseni u koju samo što nismo i kalendarski zakoračili. Kompletan program ostalih evenata u Šiški, među kojima se nalaze i God Is An Astronaut, Primal Fear ili pak Hammerfall, možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

1Gnučči + AmberValent – 5.10.

U sklopu City of Women festivala, početkom listopada, gledamo Anu Rab poznatiju pod pseudonimom Gnučči. Riječ je o švedskoj reperici, pjevačici i performerici koja se s pet godina preselila na sjever s područja bivše Jugoslavije. Osim eklektičnosti stilova i utjecaja i bombastičnih pjesama, Gnučči će vam pružiti iznimno energično klupsko iskustvo koje svakako vrijedi popratiti uživo.

Ulaznice: 10 eura u pretprodaji, 12 eura na dan koncerta

2Sun Kil Moon – 17.10.

Nekoliko tjedana prije objave novoga, devetog studijskog albuma “This Is My Dinner”, na istoj lokaciji slušamo tople zvukove kalifornijskog folk rocka uz Sun Kil Moon. Ovo će biti prvi slovenski nastup Marka Kozeleka, autora suvremenog klasika “Benji” i jedne od najistaknutijih osoba indie glazbe u 21. stoljeću.

Ulaznice: 18 eura u pretprodaji i 22 eura na dan koncerta

3The Sonics – 20.10.

Prvi put u Sloveniji zasvirati će i kultni The Sonics, očevi garažnog rock’n’rolla i punka, koje smo prije godinu dana imali prilike gledati u zagrebačkom Vintageu. Ako niste znali, u pitanju je bend koji je imao itekako veliki utjecaj na brojna, svjetski poznata glazbena imena, kao što su primjerice Mudhoney, The White Stripes, Bruce Springsteen, The Cramps, Japandroids, The Hives, The Fall, Eagles of Death Metal i Nirvana.

Ulaznice: 18 eura u pretprodaji i 22 eura na dan koncerta

4Laurel – 23.10.

Ukoliko ste željni uloviti i nova kvalitetna imena prije nego steknu svjetsku slavu, Šiška u pripremi ima još jedan dragulj. Riječ je o britanskoj glazbenici Laurel koja je prema našem skromnom mišljenju jedna od novih sljedbenica indie popa. Svi fanovi Florence + The Machine ili pak Anne Calvi, bacite uho, nakon toga teško da nećete poželjeti vidjeti kako to izgleda i zvuči uživo.

Ulaznice: 10 eura u pretprodaji i 12 eura na dan koncerta

5Nipplepeople + Bojana Vunturišević – 25.10.

Da ne izdvajamo samo strana imena tu je i electro-pop duo Nipplepeople koji su s godinama zavoljeli i naši susjedi. Maskirani dvojac tamo će nastupiti krajem listopada te će između ostalog predstaviti i najjače singlove kao što su “Sutra” i “Broj”, preko “Bolji” i “Ne volim te”, pa sve do “Balkan Expressa” i dakako neizostavne “Frke” – fantastične obrade Zdenke Kovačiček. Osim njih, večer će dodatno pojačati i sve popularnija beogradska umjetnica Bojana Vunturišević. Bojana posjeduje dovoljnu količinu karizme, ali i originalnosti što se tiče koreografije na pozornici, tako da nema sumnje da će ovo biti jedna vrlo interesantna večer koju se ne bi trebalo propustiti.

Ulaznice: 10 eura u pretprodaji i 12 eura na dan koncerta

6Anna Calvi – 20.11.

Četiri godine od posljednjeg rasprodanog nastupa u Kino Šiški, britanska glazbenica i gitaristica Anna Calvi, vraća se na istu lokaciju. Ovoga puta dolazi s novim albumom “Hunter”, a s obzirom da se o njezinom prethodnom nastupu s pratećim glazbenicima još uvijek priča, budi i ti u pripremi da trošiš vlastite glasnice pozivajući je na drugi bis. To se upravo dogodilo posljednji put u Kino Šiški, i vjeruj nam, ovo je koncert nakon kojega nema mjesta ravnodušnosti.

Ulaznice: 16 eura u pretprodaji i 20 eura na dan koncerta

12 Shares