Kim Dotcom sprema Baboom – novi glazbeni servis

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1213

Kim Dotcom, osnivač ugašenog servisa Megaupload i njegova nasljednika Mega, pokrenut će za par mjeseci novi glazbeni servis Baboom.

Još je krajem 2011. Dotcom najavljivao Megabox koji je trebao napraviti revoluciju u glazbenom poslovanju. Slikovito opisano to je glasilo ovako: kupite novi album nekog izvođača, postavite ga na Dotcomov servis da ga drugi mogu besplatno ‘skinuti’, a svakim skidanjem izvođač bi dobio određenu naknadu koja bi se financirala iz oglasnog prostora.

Zbog svih pravnih neprilika u kojima se Dotcom našao, Megabox nije nikada ugledao svjetlo dana, no nastavljen je razvoj na glazbenoj platformi.

Za Baboom Dotcom kaže da će izvođačima vratiti slobodu i kontrolu nad vlastitom glazbom, te da je znatno kompleksniji od prvotne ideje Megaboxa. Prema njegovim riječima, financije su pokrivene, a nekoliko velikih izvođača već je spremno pridružiti se njegovom servisu kada bude gotov. No isto tako naglašava da ga ne misli pustiti u javnost dok nije posve siguran da funkcionira savršeno.

Muziku podržava
Stisni