Keith Richards, oko čijeg se hedonističkog života i činjenice da će uskoro navršiti 75 godina zbijaju šale i memeovi, u nedavnom je razgovoru za Rolling Stone izjavio da je prestao konzumirati alkohol. “Skoro već godinu dana ne pijem. Prekinuo sam to, dosadilo mi je” rekao je, no onda ipak priznao da tu i tamo popije čašu vina. “Bilo je vrijeme da prestanem, kao i s drugim stvarima. Možemo to nazvati prilagodbom” nadodao je gitarist legendarnih Rolling Stonesa.

Ron Wood, koji je prestao konzumirati alkohol 2010. nakon desetljeća borbe s ovišnošću, također je potvrdio razliku u Keithovom ponašanju. “Zadovoljstvo je s njime raditi. Puno je opušteniji, otvoren je novim idejama.” kaže Wood. Konstatirao je da bi ranije, nakon predložene ideje, očekivao negativne komentare, no sada ga obično dočekaju pozitivni odgovori.

Muziku podržava

“Jednostavno više nije funkcioniralo. Keith kojeg smo poznali i voljeli imao bi svoju granicu, i kada bi popio jednu previše, pretjerao bi i postao nezgodan. Ta granica je postajala sve niža i niža te je to i sam shvatio” rekao je Wood o Keithovoj odluci.

Sam Keith pak kaže da je, svirajući trijezan, primjetio razliku na koncertima. “Zanimljivo je svirati trijezan. Puno svjesnije prolazimo kroz gitarističke dionice i svjesni smo prostora između svake odsvirane note. Znaš, iako smo u 70-ima, i dalje rokamo kao da smo u 40-ima” zaključuje Richards.

828 Shares
Muziku podržava