Kažnjeni kradljivci pjesama Michaela Jacksona

Muzika.hr
828

Bivši šefovi Michaela Jacksona u Sony Musicu pobijedili su u sudskom sporu kojeg su poveli protiv dvojice hakera nakon što su otuđili neobjavljene pjesme ove pokojne glazbene legende.

Naime, 26-godišnji James McCormick i godinu dana stariji James Marks uhićeni su 2011. nakon što su čelnici američke podružnice Sony Music Entertainmenta prijavili upad u svoj sistem.

U zaključku istrage navodi se kako su Marks i McCormick pretraživali pjesme koje je snimio pokojni ‘kralj popa’ na svojim kućnim računalima te ‘skinuli’ približno 8.000 fajlova – dovršenih i nedovršenih pjesama, videospotova i omota izdanja, stoji u priopćenju agencije Associated Press.

Muziku podržava

Drugi izvođači iz kataloga Sony Musica također su bili meta pretraživanja, no oni nisu bili imenovani.

Marks i McCormick krivnju zbog neovlaštenog preuzimanja digitalnog materijala priznali su u rujnu prošle godine, a na izvršenje kazne od stotinu sati društveno korisnog rada poslao ih je engleski Vrhovni sud u Leicesteru u petak 11. siječnja.

Sony Music je odbio komentirati cijeli slučaj. Diskografski gigant je za cijeli katalog Jacksonovih objavljenih i neobjavljenih materijala 2010. platio 250 milijuna dolara.

Muziku podržava