Karlovačko RockOff predstavlja Roppongi Red

Muzika.hr
300

Roppongi Red sebe opisuje trima riječima: love, sparkles i dirty rhythm. Oni su zagrebačko-bečki band koji svira osebujni elektro pop te teži stvaranju originalne i zanimljive glazbe, ugodne uhu aktivnih slušatelja.

Iako ne zvuče kao postojeći bendovi na sceni, prva asociacija na njihov prvi singl “Sladak kao ti” s kojim su upali na Karlovačko RockOff je Lollobrigida. Singl su snimili i miksali u toplini svojeg studijskog doma, a za mastering se pobrinuo vanjski suradnik Chris Jones iz Peak Studios u Njemačkoj. S ekipom iz Roppongi Reda sjeli smo na našem rooftopu i kratko popričali.

Od kuda ime?
Ayna: Nastalo je po tokijskoj party četvrti zato što volimo Japan i volimo partijati. I zato što je svijet bling-bling, volimo ljude s kosim očima, zeleni čaj, sirovu hranu i tako.

Većina bendova na RockOffu bazirana je na gitari. Kako je biti ovakav tip benda u Hrvatskoj?

Daniel: Ne znamo još, upravo saznajemo da svi gledaju u čudu što je meni osobno nejasno jer je 2016.
Stanko: Najveći problem kad sviraš live s nekim drugim bendovima je to da nisu navikli na ozvučavanje i spajanje tih instrumenata, ali inače se ljudima dosta sviđa mislim da su svi spremni za 2016.
Daniel: Reakcije su super, od stranaca kojih je bilo na našim koncertima, a Hrvatima nekima je super. Naši prijatelji punkeri su rekli hvala što nam otkrivate elektroniku, a neki drugi nas mrze.
Ayna: U principu ljudi nas vole ili mrze, nema baš neke sredine.

Muziku podržava

Kad predstavljam bendove volim navesti par bendova za koje, ako ekipa sluša, znam da će im se svidjeti i vaš bend. Koja bi to bila tri benda koje, ako čitatelj sluša, može bez straha poslušati vas i znati odmah da će te mu se svidjeti?
Daniel: Pa to su svakakao MO, Die Antwoord i Elliphant.
Stanko: A od domaćih One Piece Puzzle i Diyala. Postoji nekakva scena, ali je sve to još u povojima.

Kako nastaju pjesme Roppongi Reda?

Daniel: Ja i Morana si sviramo međusobno svašta nešto, u dosta slučajeva ona dođe s tekstom i melodijom pa se posvađamo (smijeh), šalim se, pa krenemo to razrađivati i onda se priključi ostatak na probama. Studijski rad i rad uživo su malo drugačiji – nismo se još posložili da bi mogli zajammati na synthovima, ali ima par pjesama koje su uz matricu te su dosta drugačije live od studijskih uradaka.

Čime bi ste se bavili da se ne bavite glazbom?

Stanko: Da se ne bavim glazbom, bavio bih se muzikom.
Ayna: Kiparstvom!

Da možete partijati s nekim od glazbenika 24 sata, tko bi to bio?
Daniel: Lady Gaga jer bi party vjerojatno bio totalno opičen! Siguran sam da radi dobre partye.
Ayna: S Iggy Popom!
Stanko: Meni su Stonesi ’70-tih nekako najprivlačniji. Ipak su se profilirali kao najdivlji bend kroz godine.

Što se vrti na vašim playlistama u zadnjih par tjedana?

Stanko: Jako učim od njih, ta elektronika mi je jako zanimljiva jer nisam u tome baš od početka. Dobro slušao sam ja Kraftwerk, ali zapravo je istina da je gitara malo dosadnjikava, tako da slušam što mi oni predlažu – elektronika je zanimljiva jer nema tu dinamku, malo je ravnija ali ima pregršt tih zvukova i soundića, i drugačiji je pristup dinamici.
Joja: Zadnje što sam si poslušala je zadnji Warpaint, odlične su!
Ayna: Pa ja jako volim Die Antwoord, to mi je sad in. Super mi je Banks, to mi je bilo otkriće, ovaj album “Goddess”. Volim svašta, i Swanse, PJ Harvey.

Najbolji koncert na kojem ste bili u zadnje vrijeme?

Daniel: Tricky u Belgiji mi je bio super
Joja: GNUČČI u Stockholmu – reperica rastura!

Muziku podržava