Kada Barack Obama ‘pomaže’ Springsteenu

Muzika.hr
1661

Prodaja hit-pjesme “We Take Care Of Our Own” Brucea Springsteena porasla je za 409% nakon što je odsvirana na kraju govora aktualnog predsjednika SAD-a Baracka Obame tijekom nacionalne konvencije demokrata 6. rujna.

Zaključno s tjednom koji završava s 9. rujnom, pjesma je s Interneta preuzeta 2.000 puta, što je njezina najbolja prodaja još od ožujka.

Govor Obame bio je finale spomenutog trodnevnog događaja kojeg su izravno prenosile mnoge televizijske kuće diljem SAD-a, uključujući ABC, CBS i NBC, kao i YouTube te razni ostali online streaming servisi.

Wrecking Ball“, album s kojega dolazi pjesma, također je zabilježio porast prodaje. Prodavši se u 3.000 primjeraka (porast od 37% u odnosu na tjedan dana ranije), sa 199. skočio je na 112. mjesto Billboardova 200 charta.

Početkom godine postao je The Bossov deseti američki album broj jedan s kojim se on izjednačio s ‘kraljem rock&rolla’ Elvisom Presleyem na ljestvici izvođača s najviše albuma koji su završili na vrhu spomenutog charta. Samo The Beatlesi (19) i Jay-Z (12) imaju više.

Muziku podržava