Kad Kina trenira strogoću…

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1813

Kinesko ministarstvo kulture zabranilo je emitiranje stotinjak pjesama, a među izvođačima koje je dohvatila cenzura su i Lady GaGa, Beyonce, Katy Perry, Britney Spears, Backstreet Boysa i Take That…

Zabrana je namijenjena uvođenju reda na tržište glazbe koje mora biti očišćeno od pjesama ‘koje štete sigurnosti državne kulture’.

Pjesme s crne liste nisu prošle proces odobravanja nadležnih institucija jer je Kina još 2009. godine donijela uredbu kojom zabranjuje pjesme koje imaju tekstove vulgarnog sadržaja. Zabrana se odnosi na legalne, ali i ilegalne servise za skidanje glazbe.

Muziku podržava

Iako se na listi u najvećoj mjeri nalaze japanske i tajvanske pjesme, zabrana se odnosi i na neke zapadne skladbe koje se od 15. rujna neće moći slušati u Kini. Na listi su i pjesme stare 12 godina poput “I Want It That Way” Backstreet Boysa, ali i aktualni hitovi poput “The Edge of Glory”, “Hair”, “Marry the Night”, “Bloody Mary”, “Americano”, “Judas” Lady GaGe, “Run the World (Girls)” Beyonce, “Last Friday Night” Katy Perry te “Burning Up” Britney Spears.

Kanadski rokeri Simple Plan imaju 4 zabranjene pjesme, američka kantautorica Natalie Walker tri kao i američki Owl City.

Muziku podržava
Stisni