Judette: “Najbitnije je zabaviti se i stajati iza toga što radite”

Leonora Bedić
963

Uz Grettu, Antu Casha i Barbare, predstavljamo Judette, još jedne finaliste koji će nastupiti na glavnoj večeri Karlovačko RockOffa.

Riječ je o alternativnom pop-rock bendu osnovanom krajem 2011. godine u Zagrebu. Prije nego što su se formirali kao Judette, bend je djelovao pod imenom D’Kidz.Prvim singlom “Voli me” osvojili su publiku i eter, a nakon njega slijedi nešto nježniji singl “Neki drugi gradovi“. Posljednjim, aktualnim singlom “Rio” prenose priču o karnevalu i lijepom svijetu koji prizivaju kada su loše volje.Prepoznatljivi zvuk s varijacijama žestokih i laganijih vokalnih dionica odveo ih je u finale Karlovačko RockOffa na kojemu će nastupiti 9. listopada, a evo i njihovih dojmova.

Tko su Judette koji su upravo ušli u finale drugog Karlovačko RockOffa?
Judette su šesteročlani bend iz Zagreba, koji čine Lea Radolfi (vokal), Karlo Haltrich (gitara), Goran Posilović (gitara), Vilim Strejček (bas), Danijel Plasajec (bubanjevi) i Katarina Matković (violončelo). Prije svega smo dobri prijatelji već niz godina, a glazba nas je okupila zajedno. Svatko od nas dolazi iz nekog prijašnjeg benda koji su stilski bili slični i kolko god to zvučalo izlizano, cilj nam je stvarati glazbu u kojoj ćemo uživati i osjećati ‘nešto’ te se nadamo da to publika osjeti.

Muziku podržava

Kakva su vam očekivanja bila prije početka festivala, a kakva su vam sada pred ulazak u finale?
Prije početka festivala nismo baš razmišljali o samom ishodu – bilo nam je stvarno drago što smo odabrani od skoro 200 prijavljenih bendova i to nam je u startu bila lijepa nagrada za protekli rad. Od početka vjerujemo u to što radimo i najbitnije nam je da smo zadovoljni s pjesmama koje stvaramo, a sve ostalo je samo šlag na tortu. Veselimo se svakoj svirci i upoznavanju novih bendova, isto očekujemo i od finala – dobra zabava i druženje s Barbarima, Grettom, The Hunting Dogsima, Cashom i svim ljudima koji će između svih događanja u petak odlučiti doći baš u Katran.

Što po vama treba imati pobjednik jednog ovakvog festivala?
Najbitnije su same pjesme i reakcija koju one izazovu kod publike. Neizostavan faktor je i energija koju bend daje, a pretpostavljamo i da se traže bendovi koji tek kreću na svoj put i pokazuju određeni potencijal.

Nakon 3 objavljena singla, kada možemo očekivati album prvijenac?
Album prvijenac planiramo objaviti početkom iduće godine. S obzirom da su se od objave prvog singla promijenile brojne stvari unutar benda (prvenstveno članovi), sve je to vremenski usporilo proces izrade albuma, ali s druge strane pozitivno utjecalo na aranžmansku kvalitetu pjesama jer smo imali dosta vremena raditi na njima. Sad nam je velika želja čim prije objaviti album pa dok se to ne izrealizira, ne ulazimo previše u neke konkretniji daljnje planove. Naravno, postoje neka promišljanja i ideje o prijavi na još poneki zanimljivi festival te što više kvalitetnih svirki uživo.

Kada je riječ o glazbi, što vas najviše ispunjava i motivira?
Svatko od nas iz benda ima brojne motive i pronalazi životnu inspiraciju kroz glazbu na razne načine, ali ono što nas povezuje i ispunjava, je ta sinergija i emocija kao rezultat zajedničkog stvaranja gazbe koja je neprocjenjiva.

Imate kakvu poruku za ostale mlade bendove koji se tek probijaju prema naprijed?
Radite glazbu za sebe, guštajte u njoj, pokušajte izaći iz stalnih žanrovskih okvira i ne bojte se eksperimentirati! Najbitnije je zabaviti se i stajati iza toga što radite, a sve ostalo je samo lijep bonus.

Muziku podržava