Jubilarna ‘stotka’ Akustike uz Pink Studio!

1565

Utorak po utorak stigli smo do jubilarnog 100. po redu izdanja Akustike, a ovu ljepuškastu brojku proslavit ćemo 18. ožujka u zagrebačkom Rockmarku, uz skupinu Pink Studio!

U listopadu 2010. kada smo započeli priču oko Akustike nismo niti slutili da ćemo uspjeti doći do ovako lijepe brojke – jubilarne ‘stotke’. Pribojavali smo se hoćemo li uopće imati zainteresiranih izvođača za slaganje programa svakog utorka i hoće li uopće biti zainteresirane publike. Pokazalo se da je strah neopravdan, jer se nekako poklopilo da se naša mlada glazbena scena počela buditi i što smo je više proučavali, otkrivali smo brojne zanimljive izvođačice i izvođače, glazbenice i glazbenike, s kojima smo dijelili entuzijazam i ljubav prema akustičnim svirkama.Kroz četiri sezone održavanja programa odvio se niz ljepuškastih akustičnih koncerata, kao i pregršt zanimljivih priča i anegdota, koje svaku svirku i gostovanje dodatno uljepšaju ili čak učine neizvjesnom – od polomljenih žica, neispravnih kablova, mikrofona koji odluče ‘pucketati’ neposredno prije početka svirke, zaboravljenih tekstova pjesama, ugašenih svjetala… a s nama je do sada akusticiralo više od 80 raznovrsnih glazbenih imena!Redoviti program utorkom iz tjedna u tjedan postao je šarolikiji i bogatiji izvođačima i publikom, smjestio se i u riječki klub Tunel, a sve to zajedno nas je polako, ali sigurno dovelo do jubilarne ‘stotke’, koju ćemo obilježiti 18. ožujka u našem malenom glazbenom domu – knjižari Rockmark, uz akusticiranje skupine Pink Studio!

Ovaj zagrebački power-pop bend, koji je svoju priču započeo 2004. godine, dobro nam je poznat po svom zaraznom singlu “Jutro poslije“, koji vrlo zorno opisuje životnu situaciju u kojoj se svatko od nas našao barem jednom.

Muziku podržava

Do sada su objavili dva studijska albuma, “Soundtrack za lutku” (2009.) i “Pink album” (2012.), a oba su snimana i producirana pod budnim okom i pažljivim sluhom Luke Tralića Shota i Erola Zejnilovića iz Elementala.

Nakon kratkog studijskog zatišja od objave drugog albuma, Pink Studio su ovih dana predstavili potpuno novi singl – “Kako ćemo reći mamama?“, a kako sami kažu, pjesma nije “Za nas, za medije, radio postaje i televizije. Pa čak niti za sve vas. Ova je posvećena vašim i našim mamama. Njihovim brigama, bezuvjetnim ljubavima i snovima na čekanju“.

Kako nova pjesma, kao i prijašnji materijali Pink Studija zvuče akustično, možete provjeriti 18. ožujka u Rockmarku. ‘Pinkovci’ će nam tada nastupiti u akustičnom izdanju, bit će im ovo prvo akusticiranje s nama – i zajedno ćemo proslaviti ljepuškastu i jubilarnu ‘stotku’. Početak svirke je u 19 sati, ulaz je slobodan!

Vidimo se na ‘stotki’!

Akustika na mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava