Još velikih imena na Szigetu

1527

Objavljena je i nova runda imena koja će od 12. do 18. kolovoza nastupati na Sziget festivalu. Pogledajte tko još dolazi na Sziget uz već najavljene Iron Maiden, R.E.M, Die Ärzte, Sex Pistols, Kaiser Chiefse i Róisin Murphy

Na mainstageu (točni datumi još nisu poznati) će se tako naći Jamiroquai, jedan od najpoznatijih acid jazz bendova ’90-ih. Nagađanja kako se frontmen Jay Kay povlači iz glazbe kako bi osnovao obitelj pokazala su se netočnima, budući da se bend vratio u studio i ponovo održava koncerte.

Iz Irske stižu Flogging Molly, bend koji uspješno spaja irsku folk muziku sa punk rockom, baš kako su to prije njih radili Shane MacGowan i The Pogues ili pak Dropkick Murphys.

Muziku podržava

No, to nije sve od punka, budući da iz Pittsburgha dolaze i Anti Flag, a baš i kao na zagrebačkom Vip INmusicu, jedan od izvođača bit će i Serj Tankian, poznatiji kao frontmen benda System Of A Down.

Još dva benda najavljena su za mainstage: “Let’s dance to Joy Division!” formula je koju primjenjuju britanski The Wombats, dok iz Francuske stiže glumica super glasa pod nazivom Mademoiselle K, koja kao svoj glavni utjecaj navodi PJ Harvey.

World Music stageom zagospodarit će Goran Bregović i njegov Wedding & Funeral Band te Seun Kuti, sin glasovitog Femi Kutija, i njegov bend Egypt 80, a nakon punih 10 godina na Sziget se vraćaju i Transglobal Underground predvođeni pjevačicom Natachom Atlas.

Najzanimljivije ime WAN2 stagea kanadski je pjevač i gitarist pod pseudonimom Danko Jones i njegov garage rock bend, dok vas na HammerWorld stageu očekuju, između ostalih, finska Apocalyptica, Pro-Pain, Iced Earth i Exodus.

Cijena ulaznica iznosi do 16. svibnja iznosi 100 odn. 120 EUR (ovisno o tome kampirate li ili ne), dok je cijena dnevne ulaznice 32 EUR i neće se mijenjati niti nakon navedenog datuma.

Muziku podržava