Još riječi o novom Audioslave albumu

domination
1236

Chris Cornell već nas je upoznao s planovima benda da bi novi album, za sada nazvan “Revelations” trebao imati novih elemenata za ovaj rock bend. Ovih dana progovorio je i gitaristički mag Tom Morello: “Uvijek smo kombinirali soul i funk dijelove iz ’70-ih sa žestokim rokerskim gitarama.

Tako će i ovaj album biti vrlo unikatan i najžešći koji smo ikada napravili. Ako želite da vam netko ispraši dupe, došli ste na pravo mjesto. A uz to imat ćete i priliku da i sami dobro protresete to dupe.”

Bend je vać snimio 20-ak pjesama s producentom Brendan O’Brienom koji je već s njima surađivao na prijašnjima albumima, te albumima od Soundgarden i Rage Against The Machine.

Muziku podržava

Tom nastavlja: “Pjesme smo napisali prije turneje, tako da smo ih već stigli upoznati i na koncertima i tonskim probama. Brendan nas je snimao dok smo se zezali u prostorijama tako da već imamo puno različitih atmosfera. Što se mene tiče, gitare su svugdje drugačije, jer sam se igrao s efektima i različitim pojačalima i gitarama. Sve skupa zvuči kao da se Led Zeppelin susreće s Earth, Wind & Fire.

Najdraža pjesma već mi je “Original Fire“. Budući da je u bendu sve demokratski, moja prvotna ideja prerasla je u nešto potpuno druga čije. Brad je uvalio neke soul ritmove, a Tim je odsvirao neku super čokoladnu bas dionicu. Oni su jednostavno odlična funky ritam sekcija.

Osim te pjesme tu su i najpolitičkija pjesma od Audioslave – “Wide Awake” o Bushu i njeogom ponašanju za vrijeme uragana Katrina, himnička “Moth“, rokerska “Hammer Of The Gods“, “Broken City“, “Shape Of Things To Come“, “Sound Of A Gun” i ostale. Bit će to odličan album!”

Muziku podržava