Još ‘malo’ dana za prijavu na 6. Demofest

515

15. travnja je datum kada završava rok prijave za, ako ne najveći, onda barem najpoznatiji festival demo-bendova na području ‘regiona’ – banjalučki Demofest, koji šestu godinu zaredom okuplja najperspektivnije demo bendove s područja Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

U dvije izlučne večeri 18. i 19. srpnja nastupit će 30
demo-izvođača
koje će odabrati stručni žiri, a 20. srpnja slijedi veliko
finale
u koje će se plasirati najbolji iz polufinala te u sklopu kojeg
će biti podijeljene vrijedne nagrade.

Nagrade mladim bendovima su: snimanje i produkcija albuma u vrijednosti od 5000 eura te snimanje i produkcija videospota u organzaciji MTV i premijera spota na MTV (za pobjednike), te scenska oprema u različitim protuvrijednostima za drugoplasiranog i trećeplasiranog izvođača. Osim toga, nagrade slijede za najboljeg bubnjara i najboljeg basista.

Muziku podržava

Također, Demofest nudi bogatstvo popratnih sadržaja (izložbe, radionice, projekcije), a valja istaknuti da u revijalnom dijelu kao zvijezde večeri nastupaju renomirana imena regionalne i svjetske glazbene scene. Do sada su tako nastupali Asian Dub Foundation, Therapy?, Tricky, Majke, Kiril Džajkovski, Darkwood Dub i drugi, a kao članovi stručnog žirija do sada bijahu imena kao što su Vlatko Stefanovski, Sale Veruda, Dino Šaran, Bane Lokner, Petar Janjatović…

Više informacija na Demofest.org.

Muziku podržava