“Joker” je u posljednje vrijeme magnet za kontroverze, a na red je došla još jedna, ovog puta glazbena. Naime, za film je iskorištena za soundtrack pjesma “Rock and Roll Part 2”, pjesma Garyja Glittera, koji je prije četiri godine osuđen na šesnaest godina zatvora zbog pedofilije.

Posljednjih dana, “Joker” iskače kao iz paštete te je postao instant uspješnica. Nedavno je osvojio Zlatnog lava u Veneciji, a već s prvim vikendom od početka prikazivanja ima zaradu od nevjerojatnih 234 milijuna dolara. Ipak, sada je pod povećalom zbog korištenja hita iz 1972. godine “Rock and Roll Part 2”, koji se prikazuje u scenama filma kada se Joaquin Phoenix transformira u DC-ovog negativca plešući stepenicama.

Muziku podržava

Gary Glitter, pravog imena Paul Gadd, uživao je u zapaženom uspjehu sedamdesetih i osamdesetih kao zvijezda britanske glam rock scene. Do sloma njegove glazbene karijere došlo je krajem devedesetih kada je uhićen zbog skidanja dječje pornografije. Njegove nastrane sklonosti evoluirale su prije četiri godine kada je optužen zbog pokušaja silovanja, zbog četiri nedolična napada te zbog seksa s djevojkom, koja je imala manje od trinaest godina. Sve to, “osiguralo” mu je 16 godina zatvora. Unatoč tome, njegova pjesma našla se u najvećem filmskom hitu ove godine.

 

 

Muziku podržava