Johnny Marr i Andy Rourke ‘oživjeli’ The Smithse – video

1037

Dok je polako privodio kraju američki dio svjetske turneje kojom promovira aktualni prvijenac “The Messenger“, Johnny Marr je na koncertu kojeg je 3. svibnja održao u njujorškoj četvrti Brooklyn prisutnu publiku iznenadio jednim posve neočekivanim gostom.

Legendarni gitarist skupa s bivšim kolegom i prijateljem iz benda The Smiths, basistom Andyem Rourkeom izveo je njihov klasik iz 1984. godine “How Soon Is Now?“.“S 15 godina osnovao sam jedan od svojih prvih bendova, skupa sa svojim najboljim prijateljem, on je u to vrijeme bio jedan od najboljih glazbenika koje sam ikada čuo. Bili smo klinci. Zatim, 1982. godine, osnovao sam bend u Manchesteru te zamolio svog najboljeg prijatelja da sa mnom svira bas gitaru i on je još jedan od najboljih glazbenika koje sam ikada čuo.

A večeras, 30 godina kasnije, pozvat ću jednog od svojih najboljih prijatelja na svijetu i on je još jedan od najboljih glazbenika koje sam ikada čuo. Iz The Smithsa, gospodin Andy Rourke na basu” bile su Marrove riječi kojima je najavio Rourkeov izlazak na stage.

Muziku podržava