Nakon obilježene 9. obljetnice smrti Kralja popa ovog ponedjeljka, još je jedna tragedija potresla obitelj Jackson.

Michaelov otac, Joe Jackson, preminuo je  u 89. godini ovu srijedu od posljedica raka gušterače kako navodi Daily Mail. Kontroverzni Jackson ozbiljno je bolovao posljednjih nekoliko mjeseci, a izvori tvrde da je rak bio u poodmakloj fazi. Stanje mu se drastično pogoršalo tijekom posljednjih par tjedana te je hospitaliziran na zahtjev supruge Katherine.

Jackson je navodno želio izdržati obljetnicu sinove smrti u ponedjeljak, a u utorak je pao u komu. Izričito je zabranio posjete obitelji ili ikakvu vrstu uvida u njegovo zdravstveno stanje. Usto je bio izrazito dementan te je pretrpio više moždanih udara u zadnjim godinama života.

Muziku podržava

Često nazivan “starješinom” obitelji Jackson, otac je u medijima reprezentiran kao onaj koji je obitelj izvukao iz siromaštva i osnovao glazbenu dinastiju. Kako se Jacksons Five probijao na sceni, tako su rasle i kontroverze vezane za Joeovo problematično ponašanje. Poznato je da je maltretirao vlastitu djecu te se sam ponosio čvrstom rukom kojom upravlja obitelji.

Michaela je često šibao kada bi ovaj podbacio u izvedbi te je Kralj popa razvio toliki strah od oca da bi mu se javljao refleks za povraćanjem kada bi ga vidio. Odnos s ocem pogoršao se do te mjere da ga je Michael izostavio iz oporuke, a 1993. je svoje emocionalne traume iznio na Oprah showu. Osim toga, otac je bio optužen za zlostavljanje djece te je više puta prevario svoju ženu s kojom je bio u braku turbulentnih 69 godina.

U 2002. godini ušao je u Rock and Roll Hall of Fame kao najveći menadžer zabavne industrije svih vremena. Usprkos njegovoj teškoj naravi djeca su se dirljivo oprostila od njega, a Janet izjavila da je zauvijek dužna svom ocu jer ju je doveo do krajnjih granica svog talenta.

18 Shares
Muziku podržava