“Jingle Hell” doveo Christophera Leea na vrh Billboarda

Muzika.hr
1166

Glumačka legenda Christopher Lee stvorio je malu kolekciju heavy metal glazbe u posljednjih nekoliko godina, a upravo je ušao u povijest kao najstariji glazbenik ikada koji je ušao na Billboardovu ljestvicu.

Ikona filmskih hitova “The Lord Of The Rings” i “Dracula” započeo je svoju metal karijeru 2010. objavivši album “Charlemagne: By The Sword And The Cross” nakon kojeg je uslijedio “Charlemagne: The Omens Of Death” 2013. Uz to objavio je i dva božićna albuma “A Heavy Metal Christmas” EP 2012. godine dok je “A Heavy Metal Christmas Too” objavljen za ovogodišnju blagdansku sezonu.Jedna od pjesama s akustalnog izdanja je “Jingle Hell“, heavy metal verzija standarda “Jingle Bells” s kojom je u svojoj 91. godini života postao najstariji glazbenik na Billboardovoj ljestvici budući da je debitirala na 22. mjestu Hot 100 charta.

Malo je zločestije. Nije loše, mislim na način da je neugodno. Zabavno je i svakako drugačije” rekao je o pjesmi.

Muziku podržava

Do sada je najstariji izvođač na dotičnoj top ljestvici bio Tony Bennett. Legenda američke glazbene scene to je postigao 2011. godine s albumom dueta “Duets II” i singlom s njega “Body And Soul” koji je napravio skupa s pokojnom Amy Winehouse. Tada je imao 85 godina i 2 mjeseca.

Muziku podržava