Jesen uz akustične Meritas u Rockmarku

1226

Sad već tradicionalno, treću godinu zaredom glazbeni program Akustika u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark okuplja izvođače i publiku željne akustične svirke s minimalnom dozom struje u intimnom ozračju.

Osobitost ove sezone je ta što će se Akustika održavati na svaki tjedan
naizmjence u Rockmarku i u riječkom klubu Tunel.Otvorenje treće sezone Akustike u Rockmarku pripalo je Meri Jaman i Aniti Valo, poznatijim pod zajedničkim imenom Meritas, koje su u pratnji Zdeslava Klarića na melodici izvele kratak, ekspresivan, intiman koncert, baš onakav kakav bismo očekivali od ovog dvojca koji je još sredinom devedesetih u Hrvatsku uveo intelektualni introspektivni estrogenski mainstream pop-rock.

Nastup bismo mogli nazvati koncertom za prijatelje, jer su okupljeni bili posjednuti blizu muzičara kao da su i jedni i drugi na zajedničkom tulumu i da su se baš Meri i Anita spontano mašile gitare i odabranim pjesmama pogodile refleksivno raspoloženje publike.

Muziku podržava

Set-lista je sadržavala malo noviteta (“Umjesto isprike“), malo poznatih stvari (“Budim se“), prema vlastitom priznanju nekih malo izvođenih stvari (“Iznenada hladno je“). Iz koje god gore spomenute ‘ladice’ bile, pjesme su uspjele držati pažnju publike unatoč na momente izrazito tihim interpretacijama, koje bi kod neke manje strpljive publike provocirale žamor.

To se nije dogodilo, jer su cure plus Klarić na melodici imale sjajan ‘timing’ za doziranje dramatike unutar pjesme i to je primjereno rezoniralo s općim raspoloženjem publike. Uostalom, svi troje su iskusni muzičari koji su lako uhvatili tihi val pozitivne energije okupljenih koja je najbolje strujala u sredini ovog polusatnog koncerta, kojem je možda nedostajalo vremenske duljine, ali ne i osjećaja.

Set-lista:
1. Još jednom
2. Budi blizu
3. Iznenada hladno je
4. Ispred nas
5. Nešto za kraj
6. Gdje
7. Umjesto isprike
8. Budim se

Muziku podržava