Jefferson Starship objavljuju četverostruki live CD box-set “Tales From The Mothership”

479

‘Roswell UFO Parade & Festival Hosts Jefferson Starship Sci-Fi Extravaganza’ stajalo je u najavi godišnjeg eventa koji se održao u Roswellu 3. srpnja 2009. godine.

Paul Kantner, osnivač Jefferson Airplanea, tada je sa svojim legendarnim bendom Jefferson Starship i specijalnim gostima, među kojima je bio i originalni klavijatrurist Grateful Deada Tom Constanten, u Pearson Auditoriumu u Roswellu izveo posebni sci-fi koncert, kako bi odao počast poznatoj gradskoj paradi.

Bendu su te godine organizatori parade uručili priznanje ‘Grand Martians’ te im napravili posebnu pozornicu u obliku splava, gdje su uz klasike poput “White Rabbit”, “Somebody To Love”, “Volunteers” i “Wooden Ships” također izveli nekoliko kompozicija sci-fi tematike, od kojih su neke doživjele svoju prvu izvedbu uživo ikad!

Muziku podržava

Sada, na sveopće veselje fanova Jefferson Starshipa diljem svijeta, britanska kuća Gonzo MultiMedia objavljuje snimku cijelog koncerta, na formatu ekstravagantnog četverostrukog CD box-seta.

Ime mu je “Tales From The Mothership“, a kao pridodani bonus materijal također će sadržavati probu benda te provjeru instrumenata i zvuka neposredno prije samog početka koncerta.

Inače, prvijenac benda “Blows Against The Empire” iz 1971. godine bio je prva rock snimka u povijesti nominirana za prestižnu književnu znanstveno-fantastičnu nagradu Hugo Award.

1991., pokojni veliki impresario rocka Bill Graham namjeravao je spomenuti album pretvoriti u mjuzikl na kojem bi radio skupa s Kantnerom i tadašnjim mu novim menadžerom i dugogodišnjim fanom Michaelom Gaimanom. Nažalost, poginuo je u helikopterskoj nesreći, a ideja je stajala zaključana u ladici sve dok se kuća Sony Pictures 1996. godine nije sjetila album pretvoriti u film.

“To je bila velika godina za sci-fi” prisjeća se Gaiman.

Dijeleći zajednički interes za znanstveno-fantastične filmove i književnost iz ’50-ih godina prošloga stoljeća, Kantner i Gaiman skupa surađuju već gotovo 25 godina.

Više detalja o čitavom izdanju doznajte na JeffersonStarship.com.

Muziku podržava