Jeff Tweedy, frontman Wilca, imao je incident u vlastitom domu. Naime, netko je upao u njegovu kuću i pucao. Još nije poznat identitet osobe koja stoji iza toga.

Predvodnik poznatog indie rock benda i njegova obitelj bili su budni u trenutku kada su tog jutra čuli pucnjavu, kako je napisala Jeffova žena Susan Miller-Tweedy na Facebooku. Susan, koja je bila suvlasnica nekadašnjeg legendarnog rock cluba u Chicagu Lounge Ax, objavila je: “Svaki put kad čuješ glasan pucanj, nisi siguran je li to bio vatromet ili su u pitanju pištolji? Pa sada je stvarno bio pucanj iz pištolja, nema dileme, osobito kada se to desi u tvojoj kući.”

Policija iz Chicaga potvrdila je kako nitko nije ozlijeđen te kako još nisu uhitili počinitelja. Odbili su nagađati je li događaj povezan s nizom sličnih događaja, koji se u posljednje vrijeme dešavaju u području gdje Tweedy živi, Old Irving Parku.

Muziku podržava

U Facebook postu, Miller-Tweedy je nadodala: “Bila je to najglasnija i najstrašnija stvar koju sam ikada čula i koja je isključila naš alarm. Nazvala sam 911 i oni nisu došli ili ih ja nisam vidjela, ali dok sam promatrala s prozora na katu kada će doći, pogledala sam dolje i vidjela kako se u našoj kući pucalo. Uspaničili smo se i pozvali 911 ponovno. Policija je napokon došla, no oni su samo napisali izvještaj i otišli su. Naknadno je Jeff pronašao sedam metaka vani, po koje je policija kasnije došla.”

Jeff Tweedy
foto: FB (Susan Miller Tweedy)

Jeff i Susan odbijali su kasnije za tamošnje medije komentirati incident, no njihov sin Spencer Tweedy prokomentirao je za lokalni radio kako je sve što se desilo bilo poprilično zastrašujuće za obitelj, ali da vjeruje kako njihova obitelj nije bila meta.

Muziku podržava