Jean Michel Jarre predstavio najveći zvučnik na svijetu

Muzika.hr
2904

Jean Michel Jarre predstavio je AeroDream One, najveći i najmoćniji zvučnik za sve iUređaje: od iPoda preko iPhonea do iPada.

Zvučnik je visok 3 i pol metra, težak oko 400 kilograma, a srebrno-stakleni stup snage 10.000 watta ima 5 odvojenih pojačala i prodaje se po cijeni od 550 000 američkih dolara. U ponudi je i praktičnija verzija visoka oko metra i teška 14 kilograma koju je moguće naručiti po cijeni od 1200 dolara.

Iza projekta stoji Jarre sa svojom istoimenom audio tvrtkom i želja – kako sam kaže – da pokaže važnost glazbe u svijetu i podsjeti ljubitelje glazbe kako glazba treba biti nešto posebno i u središtu svakog pojedinca: “Glazba treba biti u sredini sobe, ne u nekom kutu, na polici ili u prijenosnim uređajima. Naravno da su svi oblici slušanja glazbe dobrodošli, no ponekad glazbi trebamo posvetiti malo svojeg vremena, a ne samo slušati je usput.

S napretkom tehnologije, uvjeti snimanja glazbe u studiju znatno su napredovali, dok napredak sredstava za slušanje glazbe nema neki značajni pomak: vinil je zamijenio CD, uglavnom slabije kvalitete, a sada i MP3 koji je po kvaliteti na još nižem stupnju. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku” kaže Jarre.

Jean Michel Jarre u Hrvatsku dolazi u sklopu svoje svjetske turneje “World Tour 2011“. U Areni Zagreb nastupit će 11. listopada, ali treba napomenuti kako AeroDream One ipak ostavlja kod kuće.

Muziku podržava