Jagger i Richards zabirnuti za Amy Winehouse

1850

Amy Winehouse se prošli mjesec prijavila na terapiju u londonskom rehabilitacijskom centru, sa svrhom da će se riješiti svojih destruktivnih navika koje joj toliko prijete nastavku, zasad briljantne, ali poljuljane, karijere.

Keith Richards, gitarist The Rolling Stones, bivši heroinski ovisnik, upozorio je Amy da se drži što dalje od droga i razuzdanog života na kojeg je navikla voditi. Između ostalog poručio joj je i da se rehabilitirani pjevači trebaju što prije i što više udaljiti od svojih loših navika i neuredna života, prije no što bude prekasno.

Inače, 64-godinišnji gitarist, poznat po izjavi kako je ‘pošmrkao’ pepeo vlastitog si pokojnog oca, rekao je, koliko god to parodoksalno zvučalo, da se 40 godina mlađa mu kolegica Amy mora sabrati i smiriti jer put kojim je krenula nikuda ne vodi.

Muziku podržava

Isto tako na berlinskoj premijeri dokumentarnog filma o Stonesima, “Shine a Light”, Mick Jagger savjetovao je mlade britanske umjetnike da se ne povode za ‘glupim’ koracima The Rolling Stonesa, te kako je droga postala sastavni dio britanske pop-rock scene. Jagger je također poznat po kunzumiranju droga, a daleke 1967. godine je bio čak i zatvoren radi posjedovanja istih.

On to opravdava ovako: “Kad smo mi eksperimentirali s drogama, malo nas je znalo o efektima i posljedicama do kojih to može dovesti, osim toga u naše vrijeme nije bilo rehabilitacijskih centara, ili je bar nisam znao za njih.”

Mick je već i prije izrazio zabrinutost za Amyno zdravlje i karijeru, te je dodao kako bi mogla umrijeti nastavi li cestom bez povratka kojom je krenula.

Muziku podržava