J.R. August na Akustici u Rockmarku

610

U utorak, 21. veljače, u sklopu novog akusticiranja na pozornici Rockmarka imat ćemo priliku po prvi put ugostiti mladog umjetnika iz Zaboka – J.R. Augusta.

Ovaj cijenjeni konceptulani kompozitor, kantautor i multiinstrumentalist glazbom se bavi od ranog djetinjstva, pišući poeziju i jednostavne skladbe za klavir. Nakon višegodišnjeg rada na svom izričaju, 2011. objavljuje svoj prvi EP, kvadrilogiju “Change Of Seasons” – priču ispričanu kroz glazbu i videospotove. Sa svojim prijateljem provodi 24 mjeseca snimaćuji videomaterijal, odnosno 4 videospota koja predstavljaju 4 godišnja doba – “Man with the Magnificent Mind”, “Distort Reality”, “John John” i naslovni “Change of Seasons”.U travnju 2016. uslijedio je drugi po redu EP, naslova “Tea Party With Mr. Death“, nastao pod utjecajem glazbe 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća. Izdanje je osmišljeno tako da sadrži 5 pjesama od kojih je prva, uvodna recitacija na materinjem jeziku, a zadnja usporena verzija jedne od pjesama s albuma.

Nedavno je publici predstavio i svoje treće konceptualno EP izdanje – nazvano “33“. Pjesma za ovaj EP napisane su 2014. godine, u rane jutarnje sate i svaka u roku od 15 minuta, a o tom iskustvu otkriva “Nikad prije toga nisam doživio da u tako kratkom vremenu napišem cjelovite pjesme pa mi je zbog toga i najdraži EP kojeg sam do sada napravio”.

Muziku podržava

J.R. August će u Rockmarku u akustičnom izdanju predstaviti svoj prepoznatljivi autorski materijal, a ovom prilikom će po prvi put nastupiti u sklopu naše Akustike. I sami smo se već zapitali – što nam je tako dugo trebalo?

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Rockmarku!

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava