Vrijeme ubijanja došlo i u vihoru kroz Zagreb prošlo

  2622

  Cannibal Corpse + Krisiun + Hideous Divinity

  150Kn – 170Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 28.4.2016. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Prohladan i kišom natopljen, beli Zagreb grad, ugostio je nakon 20 godina legendarni američki death metal bend Cannibal Corpse.

  Pula ih je isto ugostila 1998. godine, a sada je došlo vrijeme, da oni koji su se tih godina rodili, skupa s ovima koji su ih tih godina gledali zajedno uživaju u nastupu, benda koji melje li ga melje već više od tri desetljeća.

  Cijeli program se odvijao točno u minutu u skladu s najavama organizatora, tako je u 20 sati Hideous Divinity započeo svoj nastup. U velikom broju slučajeva, bend koji prvi nastupa, gleda šaćica ljudi, koja se da nabrojati na prste, ali sada to nije bilo tako. Koncertni dio prostora je već tada bio korektno popunjen, te se u miru mogao pogledati njihov polusatni nastup, koji je naišao na odobravanje publike.

  Brazilski Krisiun već je odavno poznat hrvatskoj publici, s obizirom da su pri početku ovog stoljeća svirali u Zagrebu s Vaderom, koju godinu kasnije s Morbid Angel, a još jednom prigodom su bili u ulozi headlinera u Močvari.

  Sada se broj publike u klubu već povećao te se iz pjesme u pjesmu atmosfera počela žariti. Bilo je nekoliko circle-pitova, pokušaja surf-crowdinga. Konačni dojam je da se publika, dobrano potrgala na pjesmi “Vengeance’s Revelation” s drugog studijskog albuma “Apocalyptic Revelation” iz 1998.

  Nakon polusatne pauze, vrijeme ubijanja i čekićarenja, u glazbenom smislu, došlo je na red. Na stage se penju članovi grupe Cannibal Corpse, formiraju već dobro poznatu svoju stage liniju, te tarapana počinje odmah na prvu s “Evisceration Plague“. Iza nje uslijedila je “The Time to Kill is Now” i tako je u publici i bilo; odmah se otvorio circle-pit, pivo je letjelo iz čaša, kao kiša u Zagrebu, a i oni najluđi i najžešći fanovi radili su i surf-crowd, tako da se činilo da je pjesma prošla u sekundi.

  Gledajući spoj generacija u publici, kako svatko na svoj način uživa u koncertu, ovaj koncert ulazi u rubriku ‘još jedna pobjeda metala’, jer svaki istinski fan omiljenog mu benda, zna kako se osjeća tijekom njihovog nastupa. Rasturanje kako na stageu, tako i u publici, trajalo je konstantno, iz pjesme u pjesmu, da bi se, kako je koncert odmicao, jedan od većeg i žešćeg pita, zbio za vrijeme “I Cum Blood“, a totalni i definitivni lom, rastur i metež, na kultnoj “Hammer Smashed Face“, a publiku su zakucali na kraju s “Devoured By Vermin” i svaka im čast na tome.

  Muziku podržava

  Cannibal Corpse set-lista:
  Evisceration Plague
  The Time to Kill is Now
  Scourge of Iron
  Death Walking Terror
  Stripped, Raped and Strangled
  The Wretched Spawn
  Pit Of Zombies
  Kill or Become
  Sadistic Embodiment
  Icepick Lobotomy
  Covered With Sores
  Born in a Casket
  I Cum Blood
  Unleashing The Bloodthirsty
  Make Them Suffer
  Hammer Smashed Face
  Devoured By Vermin

  Cannibal Corpse su na stageu gotovo uvijek fenomenalni što dokazuje i vojska fanova, koja je rasprodala i ovaj koncert. Ni kiša ni prohladno vrijeme, ništa ih nije spriječilo, da iz raznih krajeva Hrvatske dođu do zagrebačkog Vintagea.

  Muziku podržava