Veliki bend za male prostore

  3532

  Leut Magnetik

  30Kn – 40Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 24.9.2005. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Aquarius klub – A2 Zagreb , Aleja Matije Ljubeka bb

  U sklopu programa Back II School, koji se subotom održava u zagrebačkom Aquariusu, sinoć je održan koncert splitskog Leut Magnetika, koji je za ovu prigodu dobio podnaslov – magnetiK disKo. Večer je počela magnetičnim setovima DJ Frxa, a u revijalnom je tonu, nakon koncerta, nastavila i DJ Iva (Crobot Crew). Što se samog koncerta tiče – magnetiK disKo je zakon!

  Dakle, Leuti su svoj nastup pred ugodno popunjenim Aquariusom započeli negdje oko 00:30 i ne želeći gubiti vrijeme, odmah krenuli žestoko. Zagrijavanje nije bilo potrebno niti publici, koja je u jednako žestokom ritmu odmah odgovorila na njihov cjelovečernji izazov na ples.

  Leut Magnetik jedan je od onih bendova za koje se potajno nadate da nikada neće postati jako popularni, jer bi to prouzročilo velike gužve na njihovim koncertima i ograničilo prostor za plesanje. A ne plesati na njihov disko, i k tome još magnetičan, vjerujte mi da je zaista uzaludan trud, a plesni vam se ritam mota pod nogama još dugo nakon posljednjeg odsviranog takta.

  Muziku podržava

  Set se sastojao većinom od stvari sa zadnjeg “Leut Magnetik” albuma, uključujući “Soničnu ruku“, “Majku Rusiju“, “Beat Boy” i odličnu “p.r.“. Naravno, nisu izostale ni stvari s prvog albuma, “B612“, pa je tako izvedena i “Mila majko“, ali se tu ipak osjetila odsutnost prepoznatljivog vokala Saše Antića, koji je s Leutima surađivao na njihovom prvom albumu. Sve je kulminiralo internacionalnim hitom “Vecchia Cola“, čiji se spot pojavio i na MTV-u, prije nego je pokrenuta ova balkanska inačica te glazbene televizije.

  Koliko su Leuti zapravo dobri svjedoči i činjenica da ih publika ipak nije pustila da se skromno povuku sa stagea prije nego su nam udijelili još malo disco glazbe u vidu odličnog bisa. Zamjerke idu, još jednom, tehničkim problemima kojih na Aquariusovim koncertima, izgleda, nikad ne nedostaje.

  Ovaj četveročlani bend (Gordan Tudor, Ivan Kovačić, Vojin Hraste i Karlo Kazinoti) pokazao je da zaista uživaju u onome što rade, zbog čega i mi možemo uživati i veseliti se zajedno s njima. Svojim instrumentalima napravili su predobar koncert u Aquariusu da bi si dopustila da ikada više propustim neki njihov nastup. Vama također savjetujem da ih u budućnosti ne propustite, što će pridonijeti i tome da, kako su sami rekli, ¾ publike ne čine njihovi osobni prijatelji.

  Nekako sumnjam da će ikada napuniti Veliku dvoranu Doma sportova, jer šira hrvatska javnost nikada nije bila senzibilna na instrumentalnu glazbu. Ali, nikad se ne zna – možda Leuti u Hrvatskoj pokrenu novu magnetičnu disko revoluciju!

  Muziku podržava