Večer ‘začina’ u pulskoj Areni

  381

  Zucchero

  290Kn – 350Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 13.8.2017. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Arena Pula Pula , Flavijevska ulica

  Peti nastup, odnosno “mali” jubilarac u pulskoj Areni Zucchero je odlučio malo “začiniti”, i to ni više ni manje nego bivšom Spajsicom – Mel C. Njezin nastup počeo je u najavljenih 20:30 sati i moram priznati da, iako u ovim krajevima njena glazba nije baš često na radio postajama, iznenađujuće velik dio publike pjevušio je njene pjesme.

  foto: Karsten Jakus

  Njezin nastup bio je solidan, pratila su je samo dva člana banda, od čega je jedan svirao cajon, elektronske bubnjeve, klavijaturu, gitaru i uz to i pjevao prateći vokal. Izgleda da se i kod Mel C osjeti “kriza”.

  Nakon kratke pauze na binu su počeli stizati članovi Zuccherovog banda i to njih 11! Brass sekcija, orgulje, klavijature, dvoje gitarista, dvoje bubnjara, violinistica… Dva seta bubnjeva?? Nepotrebno? Pretjerano? Upravo suprotno – Queen Cora Dunham svojim je čarobnim ritmom davala bandu upravo ‘ono nešto’ što je publika i tražila da bi se raspjevala i rasplesala, ali ta energija koju je publika bila spremna lansirati u nebo iznad pulske Arene vrlo brzo je splasnula.

  Muziku podržava

  Naporna turneja? Godine? Pretjerivanje s novim materijalom? Sve navedeno? Nebitno. Od Zucchera se ipak očekivalo više. Pokušala je publika ‘uhvatiti ritam’, ali prvih desetak pjesama bile su s novog albuma, romantičnog karaktera i narkotičnog djelovanja. Zašto narkotičkog? Tužna je činjenica da se jedna gospođa koja je sjedila u mojoj blizini glavom naslonila na suprugovo rame i odspavala, čak bih rekao da naš dragi Dioniz nije imao ništa s time.

  Iako je danas na koncertima postalo uobičajeno da publika u rukama ima mobitele, u ovom slučaju imala ih je iz krivog razloga – većina je mobitel koristila kako bi pisala poruke umjesto da snimaju koncert. Kada su napokon na red došli i hitovi zbog kojih je većina i došla na ovaj koncert atmosfera je živnula, ali, na žalost, taj je dio koncerta trajao kraće od početnog.

  I tako je od uvodne “Partigiano Reggiano” pa do vrhunca nastupa koju je predstavljala “Diavolo in me” (koja je napokon pošteno rasplesala publiku) ovom druženju pod zvijezdama došao kraj.

  S koncerta Zucchera izvještaja Karsten Jakus. 

  Muziku podržava