Tom Odell u Tvornici: Intimni spektakl bez ijedne mane

  1451

  Tom Odell

  130Kn – 180Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 10.2.2019. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Britanski kantautor Tom Odell sinoć se u Tvornici premijerno predstavio hrvatskoj publici. Posjećenost koncerta i reakcije publike pokazali su kako je izvođač na našim prostorima odlično prihvaćen, a sam nastup je bio i više nego uspješan. Jednom riječju – spektakl. Drugačije i ne može biti kada su okosnica koncerta grandiozne klavirske melodije i savršen vokal.

  Zagrijavanje publike odradio je još jedan britantski kantautor Tom Speight sa svojim pop folk izričajem na koji je zagrebačka publika također odlično reagirala. Iako se dosta publike okupilo na njegovom nastupu, većina je nestrpljivo čekala glavnog izvođača. 

  Tom Odell, foto: Monika Bračević
  foto: Monika Bračević

  Tom je pomalo sramežljivo izašao na pozornicu, pozdravio publiku i sjeo za klavir. Započeo je naslovnom pjesmom novog albuma “Jubilee Road” i već je na samom početku bilo jasno kako će ovaj koncert zvučati veličanstveno. Dosta lagani uvod s obzirom na sve što je usljedilo, osim naravno reakcija publike koja je neumorno i oduševljeno reagirala na sve što nam je Tom ove večeri poslužio. Pozornica je također izgledala odlično, prateći bend turneje zaslužuje sve najbolje pridjeve, a light show je savršeno odradio posao. Došla sam na koncert bez određenih očekivanja s obzirom na to da izvođača prvi put slušam uživo i moram priznati da je atmosfera njegove studijske glazbe u usporedbi sa sviranjem uživo totalno drugačija. Usijavanje atmosfere pokrenula je pjesma “I Know” s prvog albuma, uživljeno bacanje klavirske stolice i ekstaza publike. Tom je publiku pozdravio s par hrvatskih riječi i nastavio sa “Sparrow” i “Still Getting Used To Being On My Own”.

  Muziku podržava

  Jedan od dražih trenutaka mi je bilo i Tomovo “dirigiranje” publike i benda s lijevom rukom dok je desnom prebirao po tipkama klavira. Simpatična su bila i dovikivanja iz prvih redova koje nisam uspjela čuti, ali se Tom svaki puta nasmijao i zahvalio tako da pretpostavljam o čemu se radilo. Inače nisam fan pretjerane komunikacije za vrijeme koncerta, ali je ovaj put to bilo u optimalnim količinama. Tom Odell na pozornici zrači neizmjernom količinom pozitivne energije. Skakanje i valjanje po klaviru, silaženje u publiku, obožavateljice u ekstazi i jedna najsretnija koja je imala priliku preuzeti mikrofon su zaslužni za opisivanje Toma kao vrhunskog zabavljača. 

  Tom Odell, Tvornica
  foto: Monika Bračević

  Publika nije posustala i na mirnijim pjesmama poput “Magnetised” i “Go Tell Her Now”. Spomenuto silaženje u publiku i prepuštanje mikrofona curi koja je super odradila refren se dogodilo na pjesmi “Hold Me” koja je bila i najupečatljiviji trenutak večeri. Do regularnog kraja dovele su nas opet malo mirnija “Entertainment” uz usnu harmoniku koja je došla kao šlag na torti i romantična “Half As Good As You”. 

  Bis je otvorila ritmički brža “Son of an Only Child” a nakon nje osobno najdraži i najemotivniji dio koncerta na pjesmi “Concrete”. Prije očekivano spektakularnog kraja publiku je umirila lagana “Somehow”. Svima je bilo jasno da će “Another Love” biti zadnja pjesma, da će biti najglasnija i najjača izvedba večeri jer je upravo ona dovela Toma do šire publike i ujedinila dvoranu za kraj.

  Tom Odell
  foto: Monika Bračević

  Sva energija i pozitivne emocije sinoć su bili u Tvornici. Svakako sam očekivala dobar koncert jer realno u suprotnom ne planiram ni doći, ali ona možda pomalo klišej rečenica koncertnih izvještaja kako je izvođač nadmašio sva očekivanja ovoga puta zaista mora biti iskorištena. Svaka pjesma je dolazila do izražaja, bend je zvučao besprijekorno i što se tehničke strane izvedbe tiče nemam nikakvih zamjerki. Mome sluhu i vidu je sve savršeno funkcioniralo i ovo je definitivno bio jedan od najboljih kocnerata u posljednje vrijeme. Osobna verzija utopijskog života bila bi ovakav koncert barem jednom tjedno. Sigurna sam da je Tom Odell zadovoljan hrvatskom publikom, što nam je krajem koncerta i priznao tako da se nadam da ćemo uskoro imati priliku ponoviti sinoćnji spektakl. 

  Set-lista:

  1. Jubilee Road
  2. I Know
  3. Sparrow
  4. Still Getting Used to Being on My Own
  5. Magnetised
  6. Go Tell Her Now
  7. Can’t Pretend
  8. Grow Old With Me
  9. Hold Me
  10. Entertainment
  11. 11.Half As Good As You
   Bis:
  12. Son of an Only Child
  13. Concrete
  14. Somehow
  15. Another Love
  230 Shares
  Muziku podržava