Texas u Domu sportova: Sad je jasno zašto ih toliko volimo

  1666

  Texas

  200Kn – 250Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 30.9.2018. @ 20:30
  Mjesto održavanja: Dom sportova – mala dvorana Zagreb , Trg Krešimira Ćosića 11

  Nakon skoro 35 godina karijere, 9 studijskih izdanja i više od 40 milijuna prodanih albuma, popularna škotska grupa Texas jučer je po prvi put održala koncert u Hrvatskoj. Čast da ih ugosti pripala je maloj dvorani Doma sportova koja je jučer bila skoro u potpunosti ispunjena.

  Koncertu koji je simbolično obilježio završetak zagrebačkog ljeta prethodio je nastup njemačkog DJ-a i producenta Kvasira. U dvadesetak minuta predstavio je nekoliko pjesama koje se žanrovski mogu opisati kao spoj dance, funk i synth pop glazbe. Nakon završetka njegovog nastupa, tehničari škotskog benda započeli su sa završnim pripremama instrumenata, a svakom se odmaknutom minutom u zraku osjećalo sve veće iščekivanje. Tih dvadeset minuta čekanja doista je sporo prolazilo, no nakon što je sat male dvorane Doma sportova pokazao da je 21:15 odsvirani su prvi taktovi koji su publiku bacili u plesnu euforiju.

  Kvasir, foto: Božidar Breški

  “I don’t want a lover, I just need a friend” riječi su kojima je Texas započeo priču o svojem prvom nastupu u Hrvatskoj, a izgovorio ih je, tko drugi, nego Sharleen Spiteri. Karizmatična pjevačica čitav je nastup zvučala besprijekorno, “kao na CD-u”, reklo bi se. Čitav je nastup bio vođen njenom energijom koja je pozivala na pjevanje i ples te nas podsjetila zbog kojeg smo se razloga toliko “zakačili” za Texas – pjesme koje je skoro nemoguće slušati bez da se zapleše. Bez obzira na to što se koncert održao u velikom prostoru, atmosfera je djelovala nekako zbližavajuće. Tom je ugođaju pridonijela upravo Sharleen koja je u nekoliko navrata pauzu između pjesama iskoristila za razgovor s publikom.

  foto: Božidar Breški
  Muziku podržava

  Tako smo imali priliku čuti od nje kako je Texas kao bend još uvijek na pozornici jer nije nikad “trpila tuđa sranja” (što je spomenula i u prošlotjednom razgovoru), kako mlada kći pjevačice ne gleda previše blagonaklono na njeno plesanje, a za vrijeme prve polovice koncerta ponuđena joj je i rakija iz epruvete koju je ispraznila “na eks”. “Nemam pojma što ste mi dali, ali odlično je!” komentirala je prije nego je bend nastavio s koncertom. Najemotivniji trenutak dogodio se za vrijeme akustične izvedbe pjesme “In Demand”, vjerujem da nisam jedina kojoj su tad na oči bile izmamljene suze, što zbog Sharleeninog glasa koji je praćen akustičnom gitarom još više došao do izražaja, ali i zbog atmosfere koja je ispunila dvoranu nakon što je publika na njen zahtjev upalila svjetla na mobitelima.

  Texas
  foto: Božidar Breški

  Taj je lagani predah dobro došao onima koji su se nakon odsviranih 14 pjesama malo umorili od plesanja, jer su nakon toga uslijedile Black Eyed Boy i feel-good himna koja je 2000. godine objavljena na njihovom albumu s najvećim hitovima – “Inner Smile”. Euforija se smanjila emotivnom “Say What You Want”, koja je ujedno bila i posljednja pjesma večeri nakon koje je za bis odsviran cover “Suspicious Minds”.

  Texas su jučer doista pokazali zašto su toliko voljeni. Zvučali su odlično, vidljivo se zabavljali zajedno s nama i poručili da jedva čekaju svoj povratak u Zagreb. Nestrpljivo čekamo dan kad će se to dogoditi.

  Setlista:

  1. I Don’t Want a Lover
  2. Summer Son
  3. Halo
  4. Everyday Now
  5. Thrill Has Gone
  6. Let’s Work It Out
  7. When We Are Together
  8. In Our Lifetime
  9. Tell That Girl
  10. Tired Of Being Alone (cover)
  11. The Conversation
  12. So Called Friend
  13. In Demand (acoustic)
  14. Black Eyed Boy
  15. Inner Smile
  16. Say What You Want

   Bis
   : Suspicious Minds
  136 Shares
  Muziku podržava