Beogradski sastav Stray Dogg opet “doskitao” do Zagreba

  369

  Stray Dogg & Paul The Walrus

  40Kn – 55Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 29.3.2018. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Hvaljeni sastav Stray Dogg predvođen Dukatom Strajnićem sinoć je još jednom potvrdio svoj status zagrebačkih miljenika. Ovoga puta mjesto radnje bio je Vintage Industrial Bar, a kao pojačanje su bili zaduženi Paul The Walrus (za zagrijavanje) i Luce koja se Strajniću, kako je i najavljeno, pridružila na dvije pjesme.

  foto: Maria Tangar

  Za malešan dio publike koji je ipak stigao na vrijeme i imao volje poslušati nešto prije “zvijezde večeri”, tu je bio novi zagrebački projekt, Paul The Walrus, koji nas je zagrijao za Stray Dogg polusatnom svirkom. Nositelj ovog pop-rock benda je Borna Mijolović, a sinoćnja je publika imala priliku poslušati materijal s tek nekoliko dana prije objavljenog EP-a, “Dolphin And Whale Watching Part One”. Kao svojevrsni kontrast Stray Doggu, bend je zainteresirao publiku svojim ćudljivo-nostalgičnim pjesmama (pomalo asociraju na Wilco na svojim počecima) s novog EP-a, ali i s novom pjesmom “Jack The Ripper” s nedavno snimljenog live sessiona.

  Muziku podržava

  Stray Dogg ekipa započela je svirku oko 23 sati i odradila sad već standardno kvalitetan posao. Događalo se ono što se uvijek događa na koncertima gdje izvođač baš dirne publiku “u žicu”; žamor se postepeno stišavao, da bi nakon nekog vremena sasvim utihnuo i ustupio mjesto jednom uistinu katarzičnom iskustvu. Strajnić je koncert započeo pjesmom “The Rope”, nakon koje je publika utonula u sanjivo raspoloženje. Isto raspoloženje tu je ostalo do kraja koncerta, s nenadanim, skoro opipljivim naletima energije na vrhuncu nekih pjesama. Što se samog repertoara tiče, bilo je svega: od novog materijala, poput pjesme “Look at the moon” (kako se zove i nadolazeći četvrti album) do publici omiljenih klasika, poput “No One But You”, “Disappear” i “Away”. Kao i uvijek, našlo se mjesta i za nekoliko obrada: “Wonderwall” (Oasis), Youngovu “Cortez the Killer” i za svoju, kako je naglasio, valjda najdražu pjesmu –”Blue Moon” od Smithsa.

  Publika se nije mogla zasititi Strajnićevih intimnih ispovjedi na pozornici, što je pokazala svojim energičnim aplauzima nakon gotovo svake pjesme; apetit publike nije bilo lako zadovoljiti, što još više govori o tome na kakav je zadatak Stray Dogg pristao, a potom i ispunio. Strajnićeva najava o nekoliko starih pjesama u novom aranžmanu za koncert u Vintageu nije bilo tek “obećanje-ludom radovanje”: na oduševljenje publike, na pjesmama “Drunk” i “Disappear” pridružila mu se Luce, a starijoj pjesmi “Almost” dao je još malo folk čarolije harmonikom.

  Koncert je bio točno onakav kakvog smo i očekivali: terapija onima koji Stray Dogg dovoljno poznaju kao glazbenika, a novo duhovno iskustvo onima koji ga slušaju po prvi put. Svemu tome dali su svoj potpis Paul The Walrus i Luce kao gost Stray Dogga. Postoji snažna veza između Strajnićevog sastava i zagrebačke publike, što je bilo očigledno na ovoj svirci, a tako će, nadajmo se, ostati i na idućim susretima.

  Stray Dogg setlista:

  1. The Rope
  2. Look At The Moon
  3. Fire Is Never Wrong
  4. Blind Love
  5. Almost
  6. No One But You
  7. Cortez The Killer
  8. Away
  9. Wonderwall
  10. Drunk
  11. Time
  12. Disappear
  13. 1,2,3
  14. Dart
  15. I Know It’s Over
  16. Sail Away
  17. Blue Moon

  Paul The Walrus setlista:

  1. P
  2. 1940
  3. Frank And Me
  4. Jack The Ripper
  5. Proba
  6. Not So Sweet
  7. Balerie
  8. Ton Gore
  9. Apple Tree
  10. I’m Not There

  Izvještava: Andrea Basić

  36 Shares
  Muziku podržava