Stoner za dugo pamćenje

  1721

  Good Day To Die

  20Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 16.4.2008. @ 20:00
  Mjesto održavanja: KSET Zagreb , Unska 3

  Da se Good Day To Die i više nego uvježbano vratio s europske turneje, na kojoj je promovirao svoj prvijenac “Hazing Through Shadows“, dokaz je kocert u zagrebačkom klubu KSET koji je i više nego ispunio sva očekivanja.

  Koncert je bio otvoren pjesmom “Crush the Skies” (za koju je snimljen i spot), a slijedile su i “Desert City Lights“, “Deep Water Eyes“, “Rehab Doll“, “Stepping’s Back Yard” i ostale, no posebno me se dojmila izvedba “Working Man’s Sunday” kojom smatram da su nadmašili sami sebe.

  Zvuk u KSET-u u pravilu je lošiji što ovoga puta ipak nije bio problem – vokal je bio i više nego odličan, gitare samouvjerene i silovite, a bubanj moćan i uvjerljiv. Sve u svemu, kolektivnom euforijom dokazali su da spadaju u kategoriju najinovativnijih i najboljih bendova u Hrvatskoj.

  Osobno iznimno oduševljava način na koji su ovi momci toliko predani svojoj glazbi i kako svjesni svojih sposobnosti uzdignutih glava koračaju u svijet naše underground scene čime pokazuju da su sada u potpunosti preuzeli uloge ozbiljnih glazbenika.

  Rock scena u Hrvatskoj krcata je bendovima koji također zavrjeđuju potpise glazbenih kuća i u svakome možemo naći ponešto i za sebe. Isto tako, stoner rock koji se sada kod nas ‘nosi’ ima vrlo zanimljivu ponudu, a bendovi koji ga guraju zavrjeđuju svaku pohvalu, neki veću, a neki manju.

  Muziku podržava

  I upravo zato, dok se ostali polako penju, Good day To Die već maše zastavicom s vrha.

  foto: Iva Jila Mahalec

  Muziku podržava