Soviet Soviet: Nema zezancije s ovim Talijanima

  240

  Jedan od rijetkih bendova koji uspješno revitalizira mračni i žešći dio 80-ih, talijanski Soviet Soviet nastupili su u Rijeci.

  Između Ljubljane i Splita, na svojoj “Endless” turneji, trojac iz Pesara drugi je put posjetio Hrvatsku, dvije godine nakon svog zagrebačkog nastupa. Stotinjak okupljenih popunilo je riječki vintage klub Život i strpljivo čekalo više od pola sata kašnjenja. A kad je koncert krenuo, početna suzdržanost brzo se razbila u žestoko rokijanje na pozornici na koju nitko nije ostao miran.

  Čuli smo “Endless Beauty”, “1990”, “Ecstasy”, “No Lesson”… sve redom odlične cold wave/indie rock komade oštrih gitara, tutnjavog bubnjanja i introspektivnih, snažnih refrena s dramatičnim vokalom u stilu Briana Molka i ranog Placeba.

  Muziku podržava

  Vrhunac koncerta bila je produžena izvedba odlične “Going Through” u kojoj bend direktno derivira svoje glazbene inspiracije od starih Psychedelic Furs do modernih The Soft Moon. “Pantomime” je samo dodatno potvrdila izvrsnost ovog benda i opravdala epitet talijanskog post-punk bisera predvođenog Andreom Giomettijem.

  Bila je ovo važna večer za riječku alternativnu scenu kada je mali klub u Ružićevoj ugostio predgrupu PiL-a, APTBS-a i nesuđene goste planetarno popularnih KEXP i SXSW.

  Soviet Soviet ponovili su svoju post-punk lekciju iz Attacka!, ali ovaj put s više autoriteta. Naše poštovanje imaju od prije, a sad su ga dobili i za nastup uživo. Sinoć su stvari postale jasne – nema zezancije s ovim Talijanima.

  13 Shares
  Muziku podržava