POGLEDAJ: Tzre je pobjednik finala Red Bull Raplike u Zagrebu

  Što se to sinoć dogodilo u Pauku ostavilo je sve bez teksta. Zapravo… skoro sve. Oni koji bez njega nisu ostali su MC-jevi koji su oduševili na ovogodišnjem izdanju državnog finala u freestyle repanju. Napeto je bilo od početka, a borba riječima završila je pobjedom Tzrea.

  Tzre, Red Bull Raplika
  Tzre, Red Bull Raplika

  S obzirom na to da su Ante Kraljević (Debeli oko) i Dominik Civanović (Dominus) imali podjednako dobre prijave, ulaz u finalnu osmorku bolji je morao izboriti uvodnim battleom iz kojeg je Dominus izašao kao pobjednik. Prvi par protivnika državnog finala na pozornici je činio Kile i Stipiti.

   

  Muziku podržava

  Iz prve je runde Kile izašao kao pobjednik. Uslijedile su borbe Sultana i Mleekse iz koje je Mleeksa izašao kao pobjednik te išao u idući krug natjecanja. Treća runda pripala je Tzreu i Malom Japancu. Sucima ovaj put 60 sekundi nije bilo dovoljno da odluče tko će ići dalje te su dečki odradili dodatnu rundu. Iz teške borbe Tzre je izašao kao pobjednik. Zadnji par protivnika činili su Usce i Dominus, a Usce je odnio pobjedu.

  Red Bull Raplika
  Red Bull Raplika

  U polufinalnoj rundi borili su se Kile i Maleeksa te Tzre i Usce. Finalna borba zaključena je pobjedom Tzrea koji će predstavljati Hrvatsku na regionalnom finalu Red Bull RapLike, 16. studenog u Sarajevu.

  „Šok, rijetko kad se dogodi da je svaki MC bomba. Devet nas je bilo, svatko je mogao odnijeti titulu. Ne vjerujem što se dogodilo, tek sutra ću vjerovati.“, rekao je Tzre.

  Kako će se u regionalnom finalu naći osmorka koja uključuje prošlogodišnjeg pobjednika regionalnog finala – Samuraj Kreka, po dva MC-ja iz svake od zemalja te jedna osoba s posebnom pozivnicom žirija, tako će se Tzreu na putu za Sarajevo pridružiti i protivnik iz polufinala – Mleeksa.

  Dvorana Pauk, nekad kultno mjesto okupljanja ljubitelja različitih glazbenih žanrova oživila je pred više od 1000 gledatelja. Spektakl su odlično vodili Toxara i Kandžija koji su dodatno zagrijali atmosferu.

  Red Bull Raplika
  Red Bull Raplika

  Gorjelo je sve. Publika je zaluđeno podržavala svaki punch, a nijanse su odlučivale o pobjedniku. Atmosferu su dodatno zagrijali i nastupi hrvatskog repera, tekstopisca, skladatelja i producenta Vojka Vrućine, jednog člana nagrađivanog TBF-a Saše, zaljubljenika u rime i rep Žugija i Rade Ulice (High5) te triljskog repera Gršea. Osim što su se opustili na pozornici i oduševili publiku, neki od njih činili su i ‘strašni sud’ ove lude bitke.

  Tako su se u ulozi sudaca s teškim zadatkom našli Vojko V, Saša iz TBF-a, Edo Plovanić (Muzika.hr) , Žugi (High5), Zvone Pušić (YEM Agencija, Drito Festival).

  „Koliko god da rap ide u nekakvom melodioznom trap smjeru, uvijek će biti publike za bacanje rima i vrijeđanje ljudi na licu mjesta. Tzre, ovogodišnji pobjednik definitivno je bio najbolji i u glasu mu se čulo iskustvo.“ rekao je Vojko.

  Vojko V, Red Bull Raplika
  Vojko V, Red Bull Raplika

  Tko će postati regionalni kralj freestyle repanja? Saznat ćemo u Sarajevu, 16. studenog. Bit će vruće, ne sumnjamo!

  Izvještaj donosi RB Content Pool dok je Edo Plovanić u ime Muzika.hr bio član žirija te donosi Instagram story reportažu iz perspektive žirija

  Muziku podržava