Parov Stelar u pulskoj Areni: Kratka, ali snažna eksplozija dobrih emocija

  604

  Svi koji su se sinoć zatekli u pulskoj areni na spektaklu zvanom Parov Stelar još su nam jednom pokazali kako domaća publika itekako voli electro-swing. Usprkos brojnim dosadašnjim nastupima u Hrvatskoj (pretežno pred zagrebačkom publikom 2014. u Boćarskom domu i prošle godine u Domu sportova), Parov Stelar sinoć je ipak privukao nekolicinu zainteresirane i vesele ekipe željene dobrog plesa. Međutim, nešto je trulo u državi Hrvatskoj – no nemojte me krivo shvatiti, to nema (gotovo) nikakve veze s bendom.

  Havin’ fun #swing #feelingood #parovstelar #arena #pula

  Objavu dijeli UrskaSS (@urskass)

  Mogli bismo tvrditi kako mi Hrvati “imamo sreće” jer cijene ulaznica za koncerte plaćamo zaista malo u usporedbi s istim tim koncertima u inozemstvu – gorespomenuti pionir electro-swinga tako u svojoj zemlji komotno ‘drži’ cijenu od 80-ak eura za koncert u Austriji, dok je kod nas ta cijena dvostruko manja – 290 kuna za sinoćnji koncert možda se ne čini puno turistima koji su se slučajno zatekli u Puli, no sinoć je u Areni bilo jasno da nešto – naprosto – ne štima nakon što smo vidjeli gotovo prazne tribine. Interes svakako postoji, no valjalo bi izvagati situaciju na tržištu, zakone ponude i potražnje pa shodno tome i zaključiti kako će se slabije prodati koncert izvođača kojeg smo već nekoliko puta imali prilike čuti u Hrvatskoj, i za taj luksuz izdvojiti relativno velike novce.

  Unatoč manjku publike na tribinama, ne možemo reći da se ekipa u parteru nije dobro zabavila. Iako dalje promoviraju posljednji studijski album iz 2017., “The Burning Spider”, svi su njihovi recentni nastupi obilježeni “best of” pjesmaricom, pa se tako pomalo iznenađujuće odmah na početku koncerta našao svevremenski hit “Catgroove” i označio sjajnu večer pred nama.

  #parovstelar #pula

  Objavu dijeli Matjaz Ristic (@matjazristic)

  Imajući u vidu komociju domaće publike i koncerte koji ne počinju na vrijeme, malo smo smetnuli s uma da je ipak riječ o ponešto drugačijem ambijentu te koncertu bez predgrupe, tako da je sve s te strane bilo po špagi – stoga i ne čudi da smo već oko 22 sata zvali i prvi bis. Zanimljivo je za primjetiti da na aktualnoj turneji Parov Stelar zajedno s vrhunskim, gotovo orkestralnim sastavom izvodi svega trinaest do četrnaest pjesama, slično kao i Roisin Murphy koju smo slušali neki dan.

  No za razliku od nje, sinoćnji je koncert nekako puno brže prošao – valja tome pripisati i muzički i ambijentalno drugačije okruženje, prožeto brzim prijelazima između pjesama pri čemu se ne ostavlja prostora za velike monologe benda i “međuigru”, no to u slučaju ovog benda nije ni potrebno jer njihove pjesme i vrsna muzikalnost ipak govore sami za sebe.

  #parovstelar 🎼🎵🎸🎺🎷🥁🎶

  Objavu dijeli @ sa._.le

  Međutim, već spomenuto kratko trajanje (cca sat i petnaest minuta) svakako je sve koji su sinoć prisustvovali koncertu ostavilo u čudu i nevjerici – ipak smo došli plesati “All Night” (long). S obzirom da ga nisam imala prilike i ranije poslušati uživo, topla je to preporuka svima željnima dobre zabave – ali imajte na umu da je barem na aktualnoj turneji Parov Stelar sposoban pružiti kratak i eksplozivan koncert poslije kojeg samo želite još – slično kao i sve one nuklearne ljubavi kroz život koje vas (nas) nisu voljele jednakim žarom.

  62 Shares
  Muziku podržava