High5 u Tvornici: “Niste reperi, nikad nećete ni bit”

  4394

  High5 – promocija albuma

  40Kn – 60Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 21.4.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Visokih 5, Hrabra petorka, Pet veličanstvenih, Pet simpatičnih ili kakve god epitete pripisivali dečkima od trapa, sinoć su u Tvornici kulture svojim obožavateljima, svojim budućim obožavateljima, nekolicini skeptika, pa i pokojem zaštitaru, priuštili provod dostojan ovim gore epitetima.

  Tri godine su prošle od prvog albuma i dvije godine od singla “Mama napokon sam uspio” s kojim su najavili drugi album, a sinoć smo, uz hitove, guštali uz materijale novog albuma “BackStageBoys” koji je, sudeći po sinoćnjem hajpu publike, i više nego dobro primljen.

  A post shared by Petra Suman (@p3tra.s) on

  Muziku podržava

  Na pozornicu je stesala i uža rodbina 33 BANDE i to dečki iz Kuku$ klana (Goca R.I.P., Hilj$on Mandela), pa zatim nešto članova iz drugog, trećeg koljena s kojima su dečki energično skakali po bini.

  Koncert je startao negdje tamo oko 22:30, laganini, leggiero, nikom se nije žurilo, i u zraku je bila neka statično pozitivna energija, a prostor većinom ispunjen mlađom generacijom zbog koje smo se mi ‘zreliji’ osjećali ko stare prdonje koje nisu odrasle i briju na trap jer su ufurani. Ali nema labavo, dečki su izletili popraćeni ovacijama i otvorili večer kulturno-povijesnih događaja s novim tuneom “Glavozin” u kojoj je Žugi pokazao tko je glavni, a onda i hitovima poput “Schengengang”, “Versace” ili my favorite “Udari”.

  Svega je tu bilo, od novih modnih izražaja u kojima su prednjačili Swanna koji je izgledao kao Zayn Malik (pa sam se malo zaljubila), ili Hilj$on Mandela koji je, osim plesnog izričaja, sjajio ko snježna pahulja sa skijaškim naočalama na glavi. Prate se trendovi, njeguje se kreativa, ali i cijeli establišment je imao stav u tome što rade, onu HC ‘testosteronsku’ energiju zbog koje i ideš na trap koncerte (kao kod Keith Ape-a & Underwater squad ili Tommyja Casha).

  A post shared by Oh Lame (@oh.lame) on

  Za istinitost redoslijeda pjesama ne garantiram, pa je na red došla i novija “Kebile” za koju su dečki složili izvrstan spot, a u kojoj se Riđi hvalio kako lijepo pjeva, pa ona nešto starija “Dićeš ti s tim” u kojoj se čuo odmak od trapa i povratak korijenima (svi želimo znat što je u torbi), prođirala se i ona “Đir”, lagana brooklynska numera prigodna za genz poslijepodne na koju je ekips gackala na mjestu s pivom u ruci.

  Kuku$ dečki su se iskazali sa “Pelatima”, pa je tu negdje došla i izvrsna “505” jungle/hip-hop densara s novog albuma, da bi se atmosfera raznježila s pederanom “Otrova u čaj” na koju su se njihali upaljači i ekrani mobitela. Dečki su i dalje nabrijali na sljedeću “Vanzemaljci”, pa “Kombo (To je tak)” neka kakvu bi složili Bolesna braća, pa pjesma o kojoj nitko nije znao o čemu je – “Pjesma o tom”, da bi na red došli stari dobri hitovi gdje je publika i najviše poludila. “Jackie Chan”, “Cheez”, “Žene gazele” orile su Tvornicom, zajedno s “33 banda” i “Njčst” da bi se večer lagano zatvorila s “Mama napokon sam uspio”, a dečki polumrtvi odradili bis i napustili prostor.

  Definitivno najjači frajer večeri bio je reper Riđi Riđ koji je rođen da bi bio reper, a kojem je dikcija, iako uz tehničke probleme, bila izvrsna. A tehničkih problema je bilo, pobliže onog u kojem je bas bio preglasan da se gotovo nikakva melodijska linija nije mogla skužiti. No, i uz takav fail, dečki su priuštili dobar provod i odradili uspješnu promociju.

  Ova zaštitna lica regionalnog trapa s novim su albumom krenuli u nešto drugačijem smjeru, gdje im središte više nije trap nego dobar stari rap kojem većina novog albuma odiše. Ne preostaje puno nego da zaključim kako gore navedeni naslov proizašao od troll komentara s YouTubea nema veze za istinom (clickbait), te kako se novi album već sluša na repeat, a čime je ponajviše pridonio upravo sinoćnji vrlo uspješni koncert u Tvornici.

  142 Shares
  Muziku podržava