Natali Dizdar u Lisinskom uz prijatelje proslavila velikih 15 godina karijere

  630

  Natali Dizdar

  120Kn – 180Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 12.5.2018. @ 20:00
  Mjesto održavanja: K.D. Vatroslava Lisinskog Zagreb , Trg Stjepana Radića 4

  Natali Dizdar obilježila je 15 godina karijere svojim prvim samostalnim koncertom u prepunoj Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Predivna Natali uz pomoć pomno odabranih gostiju, prijatelja i uigranog benda, tmurnu je oblačnu večer pretvorila u san. Izlazak na pozornicu bez kašnjenja, skroman govor za uvod i zahvala svima prisutnima što su došli, Natali otpočinje svoj najveći koncert u karijeri.

  Večer ispunjena radošću, a opet dozom nostalgičnih ljubavnih nota, protekla je prebrzo. Znaš da je koncert bio izvrstan ako je to što želiš čuti još jedina zamjerka. Krenimo u šetnju setlistom. Aktualni singl “Nećeš me, zar ne” odlično započinje ovaj veliki koncert. Zarazni ritam pjesme zavodi entuzijastičnu publiku Lisinskog. Slijede izvrsni singlovi “Ne reci zauvijek” i mistična “Iluzionist”. Natali najavljuje Coca Mosquita iz Jinxa, dugogodišnjeg joj suradnika i počinje “Neki drugi dan”, prvi od posjeta debitantskom albumu Natali Dizdar te večeri. Starije hitove, “Gazio si me” i “Stranac”, na koje se publika pomalo uključuje u pjevušenje, prekida moj osobni favorit, “Danima”. Rekao bih, esencija novog albuma “Iluzije“, ova krasna pjesma poetičnih stihova i posebne atmosfere na kojoj su se glasovi Natali i back vokalistice Ines Nožice savršeno stapali i spajali, oduševila me.

  Bendu se pridružuje Luka Geček iz Mayalesa i držim fige da će se ponoviti Tvornica i gostovanje Mayalesu. Moje želje su uslišane i kreće “Od ljubavi”, jedna od najljepših Mayalesovih pjesama. Gitarom dominantan performans i emotivna izvedba Natali zvučali su naprosto sjajno u plavičastim svjetlima okupanom Lisinskom. Nastavno na “Od ljubavi”, na scenu dolazi Petar Beluhan u društvu back vokalistice Mayalesa, Nikoline Kovačević, dok Natali kratko napušta scenu. Svojom, “Simbol za sunce”, Mayalesi daju dio svoje magije Lisinskom. Publika plješće u ritmu, prateći uvijek veselog Beluhana, a Nikolina oduševljava krasnom izvedbom.

  Muziku podržava

  Povratkom Natali, kao naručena kreće optimistična “Krenimo nekamo” i unosi novu energiju u Lisinski. Pjesma toliko promišljena, opuštena i pozitivna da bi bila prava šteta da ne dobije singl tretman. Vraćamo se prvom albumu, slijede lijepa ”Dan po dan” i ”Svaki put” koja me uvijek raspleše. Već na prve taktove bivšeg broj 1 singla, ”Mjesto za jedno”, Lisinski opet plješće u ritmu kao jedno. Bio je to još jedan dokaz da publika uistinu gaji posebne osjećaje za ovu predivnu pjesmu čiji je autor Dino Šaran, koji već na sljedećoj pjesmi energično izlazi na scenu i pjeva svoju “Mjesto za dvoje”. Ovako, jedna za drugom, funkcionirale su i više nego savršeno.  

  Dolazi nam nekoliko starijih hitova, redom “Stop”, “Naučila sam trik” i nezaboravna ”Zamijenit ću te gorim”. Natali najavljuje zadnjeg gosta večeri. Iz publike izlazi Darko Rundek i zajedno pjevaju ”Mjesecu je dosadno”. Srce je veliko. Osmijeh od uha do uha i osjeća se samo radost. Nastavlja se s prvim singlom zadnjeg albuma, odličnom “Grijeh”. Tradicionalno, nema Natalinog koncerta bez evergreena Olivera Mandića iz 81., “Osloni se na mene”. Kao što sama Natali kaže, ‘Uvijek s njom završavam koncerte’, stoga slijedi pjesma s kojom je sve počelo, zabavna ”Ne daj”. Završetkom iste, bend i Natali tek privremeno odlaze sa scene ispraćeni gromoglasnim pljeskom i poklicima da se vrate. Očigledno oduševljena publika zasluženo je dobila još.

  Pomalo simbolično, prva pjesma bisa bila je obrada pjesme “Out of Time” grupe Blur. Sjetan tekst o prolaznosti vremena, brzini današnjeg života, samo me dodatno provocirao jer koncert samo što ne završi. Međutim, novonastala atmosfera početkom pjesme bila je očaravajuća. Lisinski, sada u polutami blagih crvenih svjetala, uživao je u krasnom Natalinom coveru. Engleski joj stoji sasvim prirodno i volio bih ju češće čuti na engleskom. Mrvicu očekivano, za kraj samog koncerta ponavlja se špranca s recentnijih koncerata, još se jednom svira aktualni singl ”Nećeš Me, Zar Ne” i Lisinski je na nogama. Cijela dvorana sve do zadnjih redova plješće i pjeva uz Natali. Uistinu trenutak za pamćenje. Rijetkima to uspijeva, ali Natali i nostalgične, tužne tekstove i pjesme iznese na način da unese euforiju i posebnu energiju u publiku. U Lisinskom joj je to još jednom pošlo za rukom.

  S Natali su sinoć pozornicu dijelili Pavle Miholjević i Vlado Mirčeta na gitarama, Hrvoje Klemenčić iz benda Porto Morto na klavijaturama, Ivan Levačić na bubnjevima, Marino Vinja na bas gitari i sjajna back vokalistica Ines Nožica. Poslije koncerta, Natali je održala kratko potpisivanje albuma i fotkanje s obožavateljima. Skoro dvosatni koncert prepun hitova, velikih suradnji i sjajnih gostiju, još dugo će se pamtiti. Bio je to lijep presjek bogate karijere talentirane Zadranke i vrijedan koncert koji su posjetila i mnoga imena glazbene scene poput legendarne Josipe Lisac, Saše Lozara, Ivane Kindl i Nere Stipičević. Pred Natali je još mnogo toga, a mi s veseljem očekujemo svaki sljedeći korak u njenoj karijeri. 

  Set-lista:

  1. Nećeš me, zar ne
  2. Ne reci zauvijek
  3. Iluzionist
  4. Neki drugi dan
  5. Gazio si me
  6. Stranac
  7. Danima
  8. Od ljubavi
  9. Simbol za sunce
  10. Krenimo nekamo
  11. Dan po dan
  12. Svaki put
  13. Mjesto za jedno
  14. Mjesto za dvoje
  15. Stop
  16. Naučila sam trik
  17. Zamijenit ću te gorim
  18. Mjesecu je dosadno
  19. Grijeg
  20. Osloni se na mene
  21. Ne daj
  —-
  22. Out Of Time
  23. Nećeš me, zar ne

  Muziku podržava