Mimi Mercedez u KSET-u: Prenesena poruka, ali ne i agresiva

  777

  Mimi Mercedez

  45Kn – 60Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 17.3.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: KSET Zagreb , Unska 3

  Mimi Mercedez, “ona kuja koja repuje na plejbek”, izašla je na pozornicu KSET-a otprilike točno na vrijeme, u ranih 21 i 30. Otvorila je s popularnom “Kleopatrom” uz dvije plesačice pored sebe i dva krupna maskirana tjelohranitelja čija je primarna svrha bila urediti pozornicu. Minimalnim naporom do utiska važnosti.

  Istu stvar, i više, napravila je svojom asertivnom personom i energičnim nastupom u trajanju gotovo dva sata u kojemu je prošla repertoar od skoro 30 pjesama. Prošla je sve; od starih klasika kao “Šta (Opet Neko Kurčenje)” i osobnog favorita “Suši”, pa sve do popularne “Ne Možeš Da Sediš Sa Nama” i raznih kolaboracija kao “Gadure” na kojima smo čuli kolege (u ovome slučaju Milana Stankovića) na playbacku.

  foto: Viktor Katalenić/KSET

  Duh beogradskog podzemlja donijela je i desetominutnom pauzom negdje po sredini koncerta u kojoj je DJ nastavio vrtiti glazbu, a plesačice su nastavile plesati na poznate i brze underground beatove kao što je “Booyaka Booyaka”. Ova je pauza, umjesto da uspava i “odmori” publiku, zapravo uspjela minimalno dići energiju i stresla sve za ostatak koncerta.

  Muziku podržava

  Mimi je koncert u sličnom stilu – promovirajući svoj merch sišla je s pozornice dok su se polako krenule vrtiti “Bombe Devedesetih” i slični balkanski tehno klasici čiji se utjecaj danas nalazi u glazbi koju radi Mimi (“Bombe Devedesetih” ima i ime kolektiv kojemu Mimi pripada). Određena ekipa se pokupila, dok su oni željni daljnjeg “rejva” ostali.

  Taj “rejv” nije nimalo nalikovao na originalne događaje porijekla tog pojma. Mimi je odradila svoje, a umorna publika popila je još jedno piće i otišla doma. Preglasno ozvučenje KSET-a nije uspjelo probuditi publiku na kraju kišnog i pospanog dana. Mimi je i sama imala sličnu opasku na publiku rekavši kako je noć prije bila u Splitu i kako publika “tamo nije normalna šta radi”. Mimi je prenijela poruku svojom ekstenzivnom set listom, ali ne i energiju i agresivu njene supkulture i stava. Srećom, često je u Zagrebu i pruža i više nego ugodno iskustvo.

  Muziku podržava