Milky Chance rasplesali Tvornicu na premijernom hrvatskom nastupu

  491

  Milky Chance + Conner Youngblood

  129Kn – 149Kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 27.2.2018. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  Iako je suviše hladno vrijeme nekako tražilo toplu dekicu, Milky Chance svojom su energijom sinoć uspjeli ugrijati cijelu Tvornicu.

  foto: Maria Tangar

  Predgrupa ovih osebujnih glazbenika bio je dinamični mladić po imenu Conner Youngblood. U dobi od 20 godina uspio stvoriti impresivan stil u kojem miješa brojne žanrove. Youngblood stil je prilično neobičan, neka vrsta country glazbe pod utjecajem jazza i bluesa s gitarom i predivnim vokalom. Jednostavno potiče tijelo na kretanje, barem pucketanje prstima. Bila je to idealna uvertira za dva velikana, dugoočekivane Milky Chance.

  Koncert su započeli pjesmom “Clouds” s njihovog novog albuma “Blossom”. Bogati reggae ritmovi obogatili su se predivnim zvukom usne harmonikom koju je svirao Clemens Rehbein. Izvedba “Alive” i njegov solo bila je čista senzacija. Cijela dvorana se počela kretati, a iz tih country plesnih pokreta iščupao nas je ritmovima “Stolen Dance”, ali u potpunosti stiliziranoj i modificiranoj te apsolutno drugačijoj od one na koju smo navikli. Uz zvukove opojne melodike gitara se probijala kroz duboke baseve. Osjetila sam potpunu opijenost njihovom energijom i zvukom koji se gotovo mogao opipati. Bilo je stvarno.

  foto: Maria Tangar
  Muziku podržava

  Njegovo obraćanje publici bilo je kratko, ali je u meni već stvarao strah od kraja koncerta. No već su počinjali beatovi poznate “Sadnecessary” koja je dobim dijelom izvedena uz plesni instrumental. Publiku je bačena u sentimentalno njihanje uz predivnu laganicu “Cold Blue Rain”, na kojoj je najviše do izražaja došao Clemensov glas koji je kao baršun, u isto vrijeme hrapav i mekan. Od stvari s prošlog albuma izveli su još “Fairytale”, “Flashed Junk Mind” i, na kraju, “Loveland”, no ponovno s modulacijom, uz snažnu emociju koja je zvučala plemenito i drugačije. “Loveland” je izazvao ježenje kože naglim prijelazom u solo gitaru i elektronske beatove koji su stvarali potpunu harmoniju.

  Publiku su do kraja rasplesali s “Cocoon”, a potom su se vratili na binu i još jednom na bisu zasvirali svoj najveći hit – “Stolen Dance”. Osmijesi na licima publike u Tvornici nisu se mogli sakriti, a Milky Chance je svojim premijernim hrvatskim nastupom pokazao kako je njihova live izvedba nešto što se definitivno ne propušta.

  Muziku podržava