Mili Bonnie “Prince” Billy

  2218

  Američki indie country pjevač Will Oldham aka. Bonnie “Prince” Billy u subotu, 21.6., utažio je žeđ žednih ušiju prema malo-manje-mainstream-malo-više-originalnim bendovima koje imamo čast pratiti već duže vrijeme u zagrebačkom Teatru &TD.

  Kao po običaju, koncert je rasprodan iako nije bilo značajnije promocije. Dobar proizvod ne treba oglašavati. Barem tako kažu.

  Ugodna večer u atriju Teatra &TD započela je u 21h po lokalnom vremenu, kako je i najavljeno gdje je internacionalni stihoklepac Will predstavio opus svojih djela dok je dobar dio publike pratio uzbudljivu utakmicu između Rusije i Nizozemske.

  Dok za Rusiju igra Aršavin, Will je u subotu izveo svoju momčad u sastavu: gitarist Emmett Kelly, violina Ruby Kash, te sjajni čikaški jazz glazbenici kontrabasist Josh Abrams i bubnjar Michael Zerang.

  U gužvi atrija, glumac Will svojim osebujnim izgledom, tragača za zlatom iz doba Zlatne groznice krajem 19. stoljeća iz zapuštenih kotlina Alaske, kroz uši nalazi put do srca domicilnih audiofila, i ponešto turista koji su iskoristili ljetne izlete kulturnim uzdizanjem pružene nam americane.

  Kroz dvaipolsatni nastup jasno je kako kod nas ima mjesta za indie u svim svojim oblicima. Dokazao je to i dugi bis na koji je pjeva-stihoklepac-glumac izašao i odsvirao još nekoliko pjesama iz svoje prilično duge karijere.

  Muziku podržava

  Nastup ovih Amerikanaca neće se pamtiti po spektaklu i vizualnim radostima, ali nastupi su to koji liječe rane prouzrokovane malom domovinom u kojoj nema velikog izbora. Škugor Mate, hvala za Te!

  foto: Tomislav Veseljak
  Fotografije s koncerta objavljene su u našoj foto galeriji.

  Muziku podržava