Indie emo gig: Meat Wave, životvoran i okrepljujuć

  271

  INDIE EMO NAOČALE KONCERT: Meat Wave (Chicago, SAD) + Wives (Zagreb)

  40Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 28.1.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Močvara Zagreb , Trnjanski nasip bb

  Indie emo naočale otvorile su novu godinu slavlja nezavisnog rocka. Prilično tmurna i dosadna nedjelja bila je samo razlog više da je privedemo kraju uz očekivano dobar gig čikaških Meat Wave.

  Trojica mladića su u sklopu svoje turneje srednjom Europom održali premijerni nastup pred zagrebačkom publikom, promoviravši svoj prošlogodišnji album “The Incessant” (producirao Steve Albini) i friško objavljeni EP “Shame/Dogs At Night” (oboje za SideOneDummy Records).

  Meat Wave u Močvari
  foto: Tomislav Vranić

  Divlji zvuk Meat Wavea u početku je djelovao kao proboj frustracija i mučnine, no ubrzo je postalo jasno da on nije divlji već životvoran i okrepljujuć. Nategnute distorzirane gitare neumorno skivaju korijene koje ovaj bend pronalazi u melodičnom punku kakvog čujemo kod METZa, Hot Snakesa, pa čak i kod The Falla. Naslušana indie uha bi mogla prepoznati i The Pigeon Detectives ili Arctic Monkeys, no kako god bilo – njihova kombinacija ne ostavlja vas mirnim dugo.

  Muziku podržava

  Da ih se lako može opisati i kao CBGB band, Meat Waves su pokazali upravo u Močvari kad su gazili sve pred sobom. U 55 minuta bend je odsvirao petnaest pjesama i stisnuo još dvije u bis, čime su dečki odsvirali materijal sa svih svojih izdanja šest godina duge karijere.

  Dečki vođeni frontmanom Chrisom Sutterom predstavili su se Zagrebu gotovo besprijekorno. Preglasni instrumenti često su gušili Chrisov vokal, a kad bi ga čuli, zvučao bi nezadovoljno i monotono, što zapravo odlično reflektira tematski sadržaj “The Incessanta” (album je to o prekidu dugogodišnje veze). Međutim, to nije umanjilo doživljaj koncerta ni u kojem slučaju što će posvjedočiti i osamdesetak okupljenih jer – Meat Waves su naprosto rasturili Močvaru!

  Setlista:

  1. No Light
  2. Erased
  3. The Incessant
  4. At The Lake
  5. Tomosaki
  6. To Be Swayed
  7. Glass Teeth
  8. Cosmic Zoo
  9. Sinkhole
  10. Leopard Print Jet Ski
  11. Bad Man
  12. Sunlight
  13. Run You Out
  14. Sham King
  15. Killing the Incessant
   –- bis –-
  16. Delusion Moon
  17. Brother
  Muziku podržava