Marleyjev rođendan proslavljen u pravom reggae stilu

  1565

  Brain Holidays

  35Kn – 45Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 4.2.2006. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Boogaloo Club – velika dvorana Zagreb , Vukovarska 68

  Rođendan reggae ikone Bob Marleyja proslavljen je u pravom reggae stilu uz nastup jedinog hrvatskog reggae roots benda Brain Holidays koji su oduševili prepuni Boogaloo te su tako ostali dosljedni dosadašnjim nastupima “Tribute to Bob Marley” kojima već pet godina zabavljaju zagrebačku publiku.

  Robert Nesta Marley rođen je prije 61 godinu (06.02.1945), te je postao jedan od najvećih glazbenika u povijesti isfurafši jamajkansku glazbu po cijelom svijetu, a kako je dobro prihvaćena moglo se vidjeti prošle subote u klubu Boogaloo.

  Tijekom cijelog koncerta Brain Holidaysa, pjesmu za pjesmom: “Soul Rebel“, “Get Up, Stand Up“, “I Shot The Sheriff“, “No Woman, No Cry“,… doslovno su raspametili publiku kojoj očito fali više reggae događanja u gradu, a pogotovo ovakvih s Marleyjevom tematikom. Na neki način je bend proslavio i svoju petu obljetnicu nastupa po zagrebačkim klubovima i obznanio objavljivanje svog prvijenca “Stereo Roots“, koji je trebao izaći na sam rođendan Marleyja, ali je zasad sve odgođeno za dva tjedna.

  Treba napomenuti da je “Stereo Roots” prvi autorski roots reggae album u Hrvatskoj, a oni koji su prisustvovali koncertu mogli su uvidjeti da bend fura pravu reggae briju, a kako je publika bila oduševljena dva puta su izlazili na bis, da bi pjevač nakraju koncerta ostao i bez glasa. Ovaj koncert je bio doslovno odmor za mozak, nadam se da će ih biti još više jer eto pokazalo se da se može i da ima tko.

  Osim koncerta i rođnedana legende reggaea, promovirana je knjiga “No Woman No Cry – moj život s Bob Marleyjem” od Rite Marley koju je za hrvatsko tržište izdala naklada Ljevak.

  Muziku podržava