Leut Magnetik – epizoda 3.: Magnetična Rijeka

  2249

  Leut Magnetik

  30Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 22.9.2005. @ 20:00
  Mjesto održavanja: 2 Lava Rijeka , Ante Starčevića 8

  Kada ideš na koncert istog izvođača triput iste godine – tu nešto smrdi. To može biti iz tri razloga: ili si njihov zaluđeni fan, ili imaju previše koncerata u premalenoj domovini, ili jednostavno nemaš taj treći izbor. Da se razumijemo, Leuti su zaista dobar bend. Trenutno uz Let3 i najinteresantniji bend u Hrvata. Izvrsno popunjavaju jednu prazninu hrvatske glazbene scene koja se zove – nedostatak originalnosti. Njihovu ideju, nasreću, i audijencja može progutati i probaviti. Nema veće sreće nego raditi ono šta voliš i dobro to unovčiti. Ako se po jutru dan poznaje…

  Četveročlani duhačko-perkusionistički bend zadovoljio je ukus izbirljivih Riječana. Njihovo odobravanje potvrdila je cijela sila riječkih glazbenika i novinara koji su ispunjavali veći dio publike 2 Lava. Taj mali lokal ima velike domete i tako nastavlja sa udomljavanjem traženih domaćih izvođače.

  Izbor im je uvijek ažuran, pristup vrlo zdrav. Ako nešto vrijediš na ovoj sceni – kad tad si u 2 Lava – nekadašnjem okupljalištu ‘dama noći’, sadašnjem okupljalištu noćnih ptičica malo više rockerske orijentacije.

  Muziku podržava

  Koncert je započeo instrumentalima koji i jesu Leutov trademark. Cupkanjem odslušane pjesme čekale su kulminaciju uz “Vecchia Colu“. Zadnji i najveći hit koji je tekstualna nebuloza, ali vrlo zabavna i prihvatljiva nebuloza. “Majka Rusija“, “P.R.” i ostale probrane stvari sa dva albuma (kolika im je i diskografija) predložili su disko atmosferu koju su Vojin Hraste, Gordan Tudor, Ivan Kovačić i Karlo Kazinoti zavili do kasno u noć.

  Ima još jedna stvar. Momci iz benda su vrlo svježi i pristupačni. Nakon obavljenog posla ne bježe od kritike, ne kupe se u krpe. Vidno im odgovara pozicija na koju su se probili i nećete se razočarati ako odlučite malo pročaskati sa dotičnom gospodom. Večer nakon riječkog nastupa, trebali su nastupiti u Karlovcu. No, nastup je otkazan.

  Zašto? Mašta me vodi u jednom smjeru, a pravi razlozi su trenutno nedostupni. Bilo kako bilo- u subotu Leut Magnetik nastupa u klubu Aquarius u Zagrebu. Cijena je preniska. Nemojte da vas to zavara. Zabava koju ti splitski momci pružaju je na daleko višoj razini. Disko je zakon.

  Foto: N.G.

  Muziku podržava