Lambchop opravdali očekivanja

  2580

  Lambchop

  Besplatno
  Datum i vrijeme: Utorak, 27.4.2004. @ 20:00
  Mjesto održavanja: SC – Kino Zagreb , Savska cesta 25

  Svjetski poznati glazbenici iz Nashvillea, grupa Lambchop, u utorak su u sklopu festivala Žedno uho po prvi puta nastupili u Zagrebu. Kino SC pokazalo se kao odličan prostor, jer Lambchop nisu bend na koji možete divljati i razvaljivati se već ih slušate sa strahopoštovanjem koliko dobro i moćno zvuče uživo.

  Od 14 članova, koliko ih se ukupno pojavljuje u bendu, jučer ih je bilo osam, a instrumenata šest, uključujući po dvije akustične i električne gitare, a sve to začinjeno sjajnim pjevanjem Kurta Wagnera.

  Na ovoj turneji promoviraju svoja zadnja dva albuma, nastala kao rezultat projekta Kurta Wagnera koji je u jednoj fazi svog života odlučio svaki dan napisati po jednu pjesmu, a istovremeno su radili glazbu za jedan nijemi film koji je bio prikazan na filmskom festivalu u San Franciscu. Nisu htjeli izdati dupli album, već dva paralelna i tako su nastali “AwC’mon/NoYouC’mon“.

  Koncert su otvorili pjesmom “My Blue Wave” s albuma “Is A Woman?”, te je cijeli prvi dio protekao u znaku nešto laganijih i tiših pjesama, te stvari sa zadnja dva albuma – “Steve McQuenn“, “Low Ambition“, “About My Lighter“, “I Hate Candy”, te pjesmom “Being Tyler“, koja je posvećena njihovom gitaristu Williamu Tyleru.

  Muziku podržava

  Osim nas u dvorani, odlično se zabavljao i cijeli bend, Kurt Wagner je između pjesama nasmijavao publiku i dovikivao se s fanovima, te su nekoliko puta naglasili kako se izvrsno osjećaju u Zagrebu i kako su sretni što imaju tako vjernu publiku. A osim naših fotoaparata kojima smo pokušali uhvatiti barem dijelić atmosfere, i oni su nas snimali kamerom za uspomenu.

  Bis je cijela dvorana dočekala na nogama, a Kurt je odlučio svirati stvari koje su tražili sami fanovi koji su se opredijelili za žešće stvari iz njihove ranije faze, a vrhunac je bila izvedba “Up With People“. Nakon toga Kurt se spustio sa stagea kako bi pozdravio obožavatelje, te je optrčao počasni krug kroz redove kinodvorane, a nakon što smo već mislili da je sve gotovo ipak nam je odlučio podariti i drugi bis.

  I baš negdje u to vrijeme Kurtu je puknuo nokat, a Tyleru žica na gitari, ali to više nikome nije bilo važno, nastavio je svirati, dok je Kurtov nokat završio kao suvenir kod fanatičnog obožavatelja.

  Ovaj koncert bio je pravi dokaz da se uz puno dobre volje i minimum financijskih sredstava može organizirati i jedan ovakav događaj.

  Muziku podržava