Kad je Nashville Pussy u gradu rock’n’roll se osjeti u zraku

  1694

  Nashville Pussy + Breakdown

  80Kn
  Rasprodano
  Datum i vrijeme: Utorak, 2.6.2015. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Hard Place Zagreb , Ulica hrvatske bratske zajednice 4

  Na jučerašnjem koncertu u zagrebačkom Hard Placeu imali smo priliku svjedočiti paklenoj rock’n’roll svirci okorjelog južnjačkog benda Nashville Pussy, koji dolazi iz daleke Atlante.

  Kao predgrupa nastupili su mladi zabočki hard rockeri, Breakdown, koje je upravo publika izabrala kao predgrupu na online glasovanju. Ovi dečki sviraju psihodelični rock, a što se tiče svirke nadmašuju mnoge, puno iskusnije, bendove ovoga žanra. Ima tu svega pomalo, ali definitivno jedan od najvidljivih utjecaja su Led Zeppelin. Osim autorskih pjesama koje će se naći na albumu prvijencu, našla se tu i pokoja obrada, poput “Shakin’ All Over”. U svakom slučaju, i više nego solidno zagrijavanje za bend večeri.

  Nastupi su dosta kasnili, tako da su Nashville Pussy na stage izašli tek oko 23 sata. Bilo je tu svega za čuti, a naročito za vidjeti jer se radi o bendu koji je sve samo ne statičan i dosadan. Sam početak i nije krenuo toliko direktno ‘u glavu’, ali atmosfera se sve više zagrijavala svakom novom pjesmom. Doduše, već na prvoj pjesmi “Come On, Come On” dalo se naslutiti da će se raditi o kvalitetnoj svirci, naročito prema publici koja je nestrpljivo čekala njihov premijerni nastup pred zagrebačkom publikom.

  Bend je najprepoznatljiviji po poznatom bračnom paru, vokalu i gitaristu Blaineu Cartwrightu i divljoj gitaristici Ruyter Suys, koja je uvijek, pa tako i na ovome nastupu, najviše plijenili pažnju. Kada bi se govorilo o lideru/liderici ovoga benda, mislim da to mjesto pripada ipak njoj jer najviše podiže cjelokupan dojam.

  Osim po odličnim riffovima i vrhunskom soliranju kojemu svi možemo skinuti kapu, Suys je prepoznatljiva jer se po pozornici konstantno izvija, baca po podu i uživa u svojoj moći s dosta izraženim seksualnim nabojem i samopouzdanjem. Svojim perfomansom na sebe privlači pozornost sviju, a ne samo muškog dijela publike. Vokal Blaine na momente je djelovao baš jako pijano, što doduše i nije toliko čudno s obzirom da je boca ‘đekija’ kružila za vrijeme cijelog nastupa. Osim toga, cijelu pivu je s guštom izlio sebi po glavi, a u jednom momentu pred kraj koncerta se čak bacio na pod, što je na prvi tren djelovalo kao da se onesvjestio od toliko cuge i od ko zna čega još.

  Ono što on predstavlja je tipičan ‘redneck’ fazon kojim daje do znanja da s njim nema zajebancije. Što se moglo vidjeti i u pokušajima bacanja potkošulje na njega od strane publike ili ‘stage diveanja’ na koji se žestoko usprotivio. To je bio i jedini ‘ne toliko kul’ moment, ali opet ništa toliko strašno što bi moglo pokvariti ovako dobru svirku. Uz njih dvoje, ne možemo ne spomenuti i basisticu Bonnie Buitrago koja je iz sebe vrlo vjerojatno iscjedila i posljednju kap znoja, ali i odličnog bubnjara Roba Hulsmana.

  U energičnih sat i pol vremena ugurali su 18 pjesama i još nekoliko stvari rezerviranih za neizostavni bis. Najvećim dijelom radilo se o pjesmama koje se mogu naći na nedavno objavljenom ‘best of’ albumu “Ten Years Of Pussy”.

  Muziku podržava

  Možda najmoćniji trenuci na koncertu bili su upravo za vrijeme velikih hitova “I’m So High”, “She’s Got The Drugs”, “Go Motherfucker Go”, “Good Night For A Heart Atack” i “Snake Eyes”. Hard Place kao najprikladniji klub za ovakav koncert, bio je prepun svih dobnih uzrasta, a rock’n’roll se osjetio u zraku, miješajući se s vrućinom i energijom koju je bend isijavao iz sebe. Tome svemu u prilog ide i činjenica da je koncert bio rasprodan, tako da možete samo zamisliti kako je to izgledalo, ako se već niste imali priliku uvjeriti sami. Lemmy iz Motorheada je za njih jednom prilikom dobro rekao: “Ako je ikada postojao bolji bend za predgrupu Motorheadu, ja ga nisam čuo!”.

  Set-lista:
  1. Come On, Come On
  2. Rub It To Death
  3. I’m So High
  4. Strutting Cock
  5. Wrong Side Of A Gun
  6. Pillbilly
  7. She’s Got The Drugs
  8. Up The Dosage
  9. High As Hell
  10. The South’s Too Fat To Rise Again
  11. Everybody’s Fault But Mine
  12. Drunk Daddy
  13. Go To Hell
  14. Good Night For A Heart Attack
  15. Snake Eyes
  16. I’m The Man
  17. Why Why Why
  18. Go Motherfucker Go
  – bis –
  19. Keep On Fucking
  20. Milk Cow Blues
  21. First I Look At The Purse
  22. Going Down Swinging

  Muziku podržava