Incubus u Londonu: Jednostavno nikome nije bilo dovoljno

  1113

  Zbog iznimnog interesa Incubus je svojoj svjetskoj turneji, na kojoj promovira posljednji album ”8”, bio primoran dodati još jedan koncert u Londonu. Dvorana 02 Academy Brixton oba je dana bila puna, preostalo je tek nešto ulaznica na blagajni i u rukama nekolicine preprodavača koji su njima nervozno mahali nedaleko ulaza u nadi da će ih prodati prije nego bude prekasno. Vrata su otvorena točno u 19 sati. Red u kojem su dugo stajali okorjeli obožavatelji protezao se uz rub zgrade nekih 50-ak metara, potom iza ugla još toliko, gotovo i do drugog ugla impresivne Academy Brixton zgrade.

  Incubus London
  Foto: Tea Plenar

  S obzirom da smo mogli birati koji ćemo dan na koncert, izabrali smo petak, 7. rujna. Incubus na turneji prati Ecca Vandal, zanimljiva glazbenica iz Australije koja u nekim pjesmama spretno, u drugima nešto manje spretno spaja elementa popa, rocka, punka, rapa i soula. Iako njezina glazba nije pokrenula mnoge, zanimljivo je doživjeti neki manje poznati band i vidjeti gdje će ih put odvesti. Nakon njezinih pola sata i još pola sata pauze bilo je vrijeme za one zbog kojih su zapravo svi došli.

  Iako je Incubus i dan ranije odradio vjerojatno jednako glasan i besprijekoran nastup umor se na njima nije vidio. Nakon više od 25 godina na sceni članovi Incubusa zrače mladošću i energijom koju valjda samo rock’n’roll može održati, a savršeno isprepleteni glazbeni stilovi jednostavno ne dozvoljavaju da samo stojite, gledate i slušate. Među publikom, koja je napunila dvoranu veličine dvije zagrebačke Tvornice kulture, bili su fanovi svih kategorija i starosne dobi koji su jedva dočekali ponovno vidjeti Incubus u Londonu nakon nešto više od tri godine.

  Dva sata fantastične svirke odlično raspoloženog banda i moćnog, besprijekornog Brandonovog vokala kao da nije bilo dovoljno. Publika je svaku pjesmu pjevala iz sveg glasa, od prve ”Quicksand” do posljednje ”A Crow Left of the Murderu”. U trenucima je masa bila čak i glasnija od banda koji je iznenadio izvedbom Chris Isaakove ”Wicked Game” i refrenom Pink Floydove ”Wish You Were Here” koji se gotovo savršeno nastavio na Incubusovu istoimenu pjesmu. Iako je publika poštivala i pljeskom nagradila i nove pjesme s posljednjeg albuma bilo je itekako jasno da je većina došla čuti stare stvari poput ”Megalomaniac”, ”Anna Molly”, ”Pardon Me”, ”Are You In?”, ”Nice To Know You” i mnogih drugih koje su grmile u besprijekorno ozvučenoj dvorani.

  Koncert je zaokružen bisom i pjesmama ”The Warmth”, ”Drive”, te klasikom ”A Crow Left of the Murder” nakon kojih je masa pljeskala, vrištala i zviždala još valjda punih deset minuta. Jednostavno nikome nije bilo dovoljno.

  Setlista:

  1. Quicksand
  2. A Kiss to Send Us Off
  3. Anna Molly
  4. Megalomaniac
  5. Privilege
  6. State of the Art
  7. Circles
  8. Pardon Me
  9. Sick Sad Little World
  10. No Fun
  11. Love Hurts
  12. Absolution Calling
  13. Wicked Game (Chris Isaak cover)
  14. Nice To Know You
  15. Are You In?
  16. Wish You Were Here
   – bis –
  17. The Warmth
  18. Drive
  19. A Crow Left of the Murder

  Izvještaj: Tea Plenar

  185 Shares
  Muziku podržava