Ferragosto, treći dan: Akustična pozornica pun pogodak, Rundek izazvao delirij

  2280

  Nakon jučerašnjeg potopa, treći festivalski dan 11. Ferragosto Jama obilježen je ‘upogonjenom’ akustičnom pozornicom na samom ulazu u festivalski prostor gdje su sinoć svoje nastupe održali odreda sjajni –  Maja Posavec, J.R. August, Mangroove i aktualna miljenica domaće publike, Bojana Vunturišević. Iako nikada nije nastupala u akustičnom izdanju, a ni po danjem svijetlu, njezin će nastup ostati među zapaženijima na ovogodišnjem festivalu. Inače, jučerašnja inicijacija ove akustične pozornice je hvalevrijedna – dok s jedne strane prekida uobičajenu festivalsku popodnevnu ‘fjaku’ u kampu, s druge daje odlično posjećene popodnevne termine (relativno) neafirmiranim izvođačima i priliku da se u jednom od najljepših festivalskih prostora prezentiraju festivalskoj publici, ali i slučajnim prolaznicima.

  @bojanadona najdivnije😍🌌🙅‍♀️

  A post shared by Tajana ⚘⚘ (@tajanicaa) on

  Slično kao i preksinoć, jučerašnji je dan obilježio žanrovski različit, ali iznimno dobro posjećen miks s provjerenom ‘za svakoga ponešto’ formulom, stoga smo ponovno imali prilike uživo poslušati She Loves Pablo, miljenike ovogodišnje IN Music publike, ali i Bolesnu Braću koji su svojim nastupom među okupljenima, čini se, probudili neke davno zaboravljene emocije. Ako je za suditi prema sinoćnjoj atmosferi s Bolesne Braće, današnji će Tram11 svakako održati jednako atmosferičan set. Međutim, iako odlični, ipak nisu imali prilike u potpunosti zasjeniti sjajnog Darka Rundeka koji je zajedno sa svojim bendom publiku doveo u apsolutni delirij izvedbama ‘best of’ hitova bogate karijere.

  Ferragosto Darko Rundek
  foto: Filip Bušić
  Muziku podržava

  Jednako sjajna sinoćnja atmosfera nastavila se dalje nastupom Mašinka, čija je sretna okolnost bila ta da nastupaju između Rundeka i TBF-a pa su na taj način okupili pošten broj publike, što možda i ne bi bio slučaj da su nastupali u nekom ranijem (ili kasnijem) terminu. Bilo je svakako lijepo sinoć vidjeti kako se Mašinko iz kvartovskog demo benda  s vremenom profilirao u konkretan sastav s puno većim gabaritima, pa će biti zanimljivo pratiti njihova daljnja izdanja i karijerne putanje.

  Uz Rundeka, nastup TBF-a sinoć je svakako bio među najiščekivanijima, stoga i ne čudi da su svi zajedno s bendom bili pošteno iznervirani tehničkim smetnjama na samom početku koncerta. Makar smo prve dvije-tri pjesme proveli pjevajući umjesto benda, odličnu atmosferu kao da ništa nije moglo pokvariti jer je ipak riječ o sastavu vrhunskih glazbenika koji uživo zvuče sjajno, a u kombinaciji sa svima dobro poznatim (ljetnim) hitovima (Alles Gut kao vrhunac sinoćnjeg nastupa, naravno), TBF je odlično zaokružio treći dan Ferragosto Jama.

  356 Shares
  Muziku podržava