Ferragosto, drugi dan: Jinx i Šank rasplesali mase usprkos potopu

  947

  Ferragosto Jam 11

  100Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 2.8.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Orahovačko jezero Orahovica , Orahovačko jezero

  Čini se da je jučerašnjom optimističnom objavom o izostanku kiše prvog dana na Ferragosto bačen urok. Jasno je, dakle, da tradicionalnih oborina ni ove godine u Orahovici ne manjka. Tome unatoč, valja pohvaliti organizatore koji su današnju poplavu napali – doslovno – drvljem i kamenjem, pa je glavna festivalska pozornica i livada ispred nje uspješno spašena za relativno normalan nastavak programa.

  ferragosto
  foto: Samir Cerović Kovačević

  Informacija o izmjenama u satnici objavljena u Facebook eventu nam je promakla pa smo sinoć prije manje-više svakog nastupa planiranih izvođača imali ‘pogodi-tko-nastupa-sad’ igru u kojoj je nažalost ‘sfumao’ Sfumato čiji je nastup (pretpostavljam zbog sanacije spomenute poplave ispred pozornice) ipak otkazan, na žalost publike, ali i samog benda. Međutim, šuška se kako bi potencijalno mogli nastupiti u subotu. Rens Argoa ipak su održali korektan nastup, nažalost popraćen manjkom publike koja se još oporavljala od elementarnih nepogoda, a ista je boljka dočekala i Killed A Fox, originalno planiran za zatvaranje drugog festivalskog dana. Nakon solidnog nastupa na ovogodišnjem INmusicu, na Ferragostu i nisu zablistali u punom sjaju s relativno osrednjim nastupom koji nažalost neće ostati zapamćen, stoga ćemo im dati novu priliku neki idući put. Za razliku od prethodna dva benda, Šank?! je od prvog do zadnjeg trenutka nastupa okupljene potaknuo na ples, a među razgaljenom publikom našlo se i ponešto bengalki, transparenata, pa čak i ponuda za udaju, što i ne čudi budući da je riječ o stalnim gostima Ferragosta.

  šank ferragosto
  foto: Samir Cerić Kovačević

  Iako, su po originalnoj satnici idući na redu trebali biti High5, umjesto njih su pozornicu zauzeli standardno fantastični Jinxi i tijekom dva sata ugodnog druženja još jednom opravdano dokazali da s punim pravom nose titulu jednog od najboljih albuma prošle godine. Pokraj ovako jakog benda, koji je čak i na ovogodišnjem INmusicu od mnogih dobio pohvale za jedan od najzanimljivijih i najboljih festivalskih nastupa, High5 koje smo dočekali tek nakon dugačke pauze uzrokovane vremenskim nepogodama ranije nije uspio nadmašiti odličnu atmosferu svojih prethodnika, izuzev kolektivne euforije postignute s par dobro poznatih uspješnica.

  jinx
  foto: Filip Bušić
  Muziku podržava

  Za kraj, u žanrovskom mišungu druge festivalske večeri čini se da je nekako najmanje zapažen prošao nastup Zabranjenog Pušenja koji kao da vječno žive u ’82, pa nekako generalno nisu baš najbolje ‘sjeli’ – možda bi bilo bolje da su nastupali neki drugi dan, a možda ih ni to, eto, ne bi spasilo.

  high 5 ferragosto
  foto: Samir Cerić Kovačević

  U svakom slučaju, trećeg dana Ferragosta očekuje nas pregršt nastupa uz pojačanje s akustičnom pozornicom te nastupima Maje Posavec, Mangroovea, J.R. Augusta i Bojane Vunturišević, nadajmo se uz izostanak kiše.

   

  38 Shares
  Muziku podržava