Fanatična ‘Kubana night’ u Zagrebu

  2158

  Ibrahim Ferrer

  200Kn – 240Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 18.4.2004. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Dom sportova – velika dvorana Zagreb , Trg Krešimira Ćosića 11

  Ibrahim Ferrer jučer je jednostavno rečeno oduševio zagrebčane i uz pratnju svog benda napravio lom u Dom sportova. Od samog početka koncerta publika je bila u ekstazi, koja je u nekoliko navrata pretvarana u neobuzdane erupcije oduševljenja, koje niti redari nisu mogli obuzdati.

  I prije samog početka koncerta, vladala je euforična atmosfera, svi su jedva čekali da koncert započne, jer su znali da ih 77-godišnji Kubanac ne može razočarati i bili su upravo. Iako je koncert počeo jednim gafom: “Dobro večer Sarajevo” pozdravio je okupljene vođa pratećeg benda Demetrio Muniz, ali odmah je shvatio svoju pogrešku ispričao je publici, koja mu niti najmanje nije to zamjerila.

  Koncert je otvoren pjesmom “Hyde Park’ Mambo“, kojom se prvotno predstavio iznimni prateći bend u kojem sviraju sve izvrsni glazbenici, odmah okupljenoj masi otklonivši i ono malo sumnje u loš koncert. Ali kad je izašao Ibrahim Ferrer u dvoranom sve prolomio grmoglasni pljesak i uzvici oduševljenja. A da je još uvijek vitalan Ibrahim je pokazao plesavši tijekom koncerta u više navrata, što je još više potpaljivalo ionako uzavrelu atmosferu.

  Muziku podržava

  Bilo da se radilo o življoj pjesmi ili o nekoj prekrasnoj baladi, Ibrahim je ostavljao upečatljiv dojam, njegov specifičan glas, toliko je očaravajući da se u jednoj minuti u nekoliko navrata naježite. Zaista očaravajuće. Sad tome glasu dodajte i impersivan bend, sastavljen od glazbenika koji kao da su rođeni s instrumentima, i koji se ne libe pokazati svoje plesno umijeće. I svojim zavodničkim kubanskim plesnim koracima publiku tjeraju na noge, posebno se u tome isticala zanosna kubanka, prateći vokal, koja je i ‘najtvrdokornije’ ne plesače natjerala u ‘moving’.

  Jedina loša stvar na koncertu bila je kad redari nisu dopustili jednoj djevojci da Ibrahimu da kubansku zastavu, ali nedugo zatim nisu mogli zaustaviti navalu euforičnih fanova, kad su se sletili prema pozornici na poziv Ibrhima. Vidljivo oduševljeni kubanci na pozornici samo su još više palili atmosferu svirajući još sa većom strašću.

  Koncert je završen u fanatičnom raspoloženju, u kojem više nitko nije prezao od sexy pokreta svojim plesom na završnu pjesmu “Candela“. Sumnjam da je nakon ovakvog koncerta itko iz dvorane otišao nezadovaljan, jer to nitko nije smio biti, a ovakvim oduševljenjem Ibrahimu i pratećem mu bendu dali smo pozivnicu da nas u skorije vrijeme ponovo posjeti.

  Muziku podržava