Duhovna vikend regeneracija u Zaboku uz Krankšvester i Bruto Geto

  334

  Krankšvester/Bruto Geto/Ganja $ilje

  40Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 7.4.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: ZCUK Regenerator Zabok , Ulica mladih 2

  Svaki netočan ili nepotpun navod je posljedica rupa u pamćenju autora teksta.

  Najbolji opis i odgovor na pitanje “Kak’ je bilo?” Još prilikom promocije je koncert u zabočkom Regeneratoru najavljen kao vrijedan dolaska i kaos u najavi. Došli smo. I bio je.

  foto: Marko Plečko

  Ganja $iljo, trap reprezenter sa zabočkih brega, otvorio je koncert. Zbog viših sila (i nižih strasti) propušten je početak, ali je atmosfera registrirana. Tijekom probijanja kroz publiku, komentara je bilo svakakvih. Od začuđenosti i facialnih ekspresija u smislu negodovanja, do karakteriziranja kao novog trap Boga. Nakon izvedenog repertoara (koji nije velik) i kvalitete izvedbe (koja je mogla biti bolja), vidi se da je zagorski gangster na početku pa nema mjesta zamjerkama. Isto tako je jasno da nema namjeru stati i za očekivati su velike stvari. Kakvo god mišljenje imali, jedna stvar je nepobitna. U vremenu kad je više-manje sve fejk, Ganja $iljo piči po svom. Prekrasno je vidjeti “not giving a fuck” stanje svijesti i zato zaslužuje apsolutni respect.

  foto: Marko Plečko
  Muziku podržava

  Sljedeći okupatori stagea bili su Bruto Geto. Zagrebački bend koji domišljatim tekstovima širi zdrav razum na nezdrav način. Zavidna energija, red Rage Against The Machinea, megafon i srednjaci su dobrodošli i potrebni pokazatelji bunta kojeg sve manje ima u glazbi zbog neke novonastale struje u kojoj je važnije uklopiti se i svidjeti, nego zauzeti stav i pomicati barijere. Trenutno imaju tri singla popraćena spotovima koji su promišljeno i kvalitetno napravljeni. Ime Bruto Geto se sve više spominje i sigurno će ih biti još prilike vidjeti i doživjeti. Ako je na spotu za “KoTuKoga” Vuco osobno odobrio, stvarno se nema što dodati.

  foto: Marko Plečko

  Za kraj dobro poznati dvojac, Krankšvester. Ovoga puta bez kormilara, DJ Olivera, zaduženog za glazbenu podlogu. Ulogu je preuzeo domaćin Goran Vrgoč, a.k.a. DJ Gotz i profesionalno ju odradio. O Krankšvesteru se sve zna. Ili ih voliš ili totalno bojkotiraš, što je isto ok. Hejtera u klasičnom obliku i nema. Sarkastične poruke i pametno ismijavanje društvenog klišeja privlače jedan dio publike, dobar provod privlači ostatak. Tako ni ovoga puta ništa nije prepušteno slučaju i samo otvaranje je nagovijestilo da će do kraja biti tvrdo.

  “Šveki Party” je odličan poziv na divljanje, baš kao i nestrpljivo čekanje da se Mortal Kombat ‘loada’ na plejki. Kroz nešto više od sat i pol su se izredali probrani hitovi sa svih albuma i atmosfera je zadržala razinu. Jedina zamjerka je forsiranje “Gabera”, prema nekim izvorima, hita za 2017. Često, ako ne i svaki put, koncert završavaju ponavljanjem dva ili tri puta. Bilo bi žalosno da se tako dobra i prihvaćena stvar zbog prekomjernog izvođenja zgadi svima živima. Osim ako je to plan. Koji zapravo ima smisla. Ugodno iznenađenje su i vokali koji su bili čisti i jasni. Iznad prosjeka za ovaj kontekst i zasluga tonca i organizacije.

  foto: Marko Plečko

  Generalna organizacija također na visokoj razini. Entuzijasti udruge Regenerator su na vrlo dobrom putu da se uz više ovakvih događaja stave na mapu glazbenih događanja, sasvim opravdano uz rame renomiranih zagrebačkih klubova sličnog karaktera. Odaziv i zadovoljstvo publike je najbolji pokazatelj da se trud isplati.

  17 Shares
  Muziku podržava