!!! (CHK CHK CHK): Brzinsko i učinkovito punjenje baterija

  760

  Svi oni koji slušaju Yammat.fm vrlo su dobro upućeni u večerašnji event u dvorani Tucman. Oni koji slušaju neke druge radio stanice ipak rjeđe (ili nikada) imaju priliku čuti neke od pjesama u kojima smo večeras uživali. Dugo najavljivani i ekspresno rasprodani koncert benda Chk Chk Chk (!!!) iz Sacramenta napunio je Tucmana do kraja. Atmosferu je zagrijavao DJ Bocca Sofistifunk sve do početka samog koncerta oko 23 sata kad su ChkChkChkovci donijeli svoju luđačko pozitivnu energiju na stage. Ovaj bend prepoznatljiv je po svom punk-dance izričaju i scenskom nastupu jer se doslovno polome na stageu te ostave i zadnji atom energije.

  foto: Tomislav Sporiš / Niko Goga

  Ekscentrični pjevač Nic svoje pokrete je, prema mojoj slobodnoj procjeni, izučio od Micka Jeggera, a i modni izričaj mu je u maniri manje je više, odnosno neke kratke hlačice i košuljica nalik pidžami. S druge strane, pjevačica je doprinijela vokalom i pojavom prave soul/r’n’b dive. Zajedno čine jedan neobičan spoj energija koji na neku foru funkcionira. On se ipak bolje snalazi u ovim punk sferama, dok je ona zaslužna za taj urbani dance zvuk. Publika je bila ozbiljnija, većinom 30+, a bilo je i onih kojima je ovo bio izlazak godine pa su se u potpunosti uživjeli u glazbu.

  Najveće oduševljenje nastalo je kad su počeli redati hit za hitom – “NRGK”, “Freedom”, “The One 2” – no oduševljenje je splasnulo kad smo skužili da se opraštaju od nas nakon samo sat vremena svirke. S obzirom da su toliko skakali po pozornici, vokalno nisu uvijek bili na najvišoj razini, ali teško da itko to može postići ako nije Beyonce koja ima iza sebe cijeli zbor back vokala.

  foto: Tomislav Sporiš / Niko Goga
  Muziku podržava

  Oko ozvučenja smo se složili da nije baš sve bilo naštimano kako Bog zapovijeda, ali energija kojom su nas zapljusnuli odagnala je misli od tog nedostatka. Organizacijski je to bilo lijepo riješeno, sveprisutna vrućina  bila je podnošljiva, a i zvuk je bio nešto čistiji kad je DJ Maminho preuzeo palicu i s nama proslavio 35 godina svoje DJ karijere. Otprilike polovica publike je nakon koncerta otišla kući ili negdje dalje, ali ovu drugu polovicu nije smetalo ni to što je u par navrata nestalo struje na minutu-dvije prilikom raspremanja stagea.

  foto: Tomislav Sporiš / Niko Goga

  Summa summarum, bilo je to jedno kratko, ali učinkovito punjenje pozitivnom energijom i živimo u nadi da će nas sljedeći put CHK CHK CHK ipak počastiti ponešto dužim nastupom.

  44 Shares
  Muziku podržava