Chelsea Wolfe u Rijeci: Osvježenje i utočište od ljetne sparine

  516

  Drugi nastup Chelsea Wolfe u Hrvatskoj opet je bio zakazan za kolovoz, kao i prije četiri godine, no ovoga puta u Rijeci ljeta znatno toplijeg i sparnijeg. Vreli zrak ispunio je ulice i pritiskao svojom nesnosnom težinom. Trg Riječke rezolucije u večernjim satima činio se kao utočište od vreve i sparine. U nekom trenutku počelo je stidljivo kišiti, no nije se razvilo u ljetni pljusak.

  #chelseawolfe

  A post shared by Sven Oliver Godec (@sven_oliver_godec) on

  Točno u 21 sat svoj su nastup započeli Brutus, bend iz Belgije koji je bio još bolje osvježenje od eventualne kiše. Stephanie Mannaert, Peter Mulders i Stijn Vanhoegaerden bili su više od predgrupe. Sjajnim sviranjem pokazali su zašto su trenutno jedan od najzanimljivijih mladih bendova. Vokalistica i bubnjarica Stephanie privukla je publiku svojom energijom i snagom sviranja i pjevanja, a basist i gitarist zaokružili su kompletnu zvučnu kulisu koja je prekrila prostor i osvojila simpatije prisutnih. Brutus zasad imaju jedan album, “Burst”, no svakako su bend koji treba pratiti. Činjenica da su na etiketi Sargent Housea može im znatno pomoći u proboju.

  Nekoliko kapi kiše spustilo se dok smo iščekivali glavni nastup, onaj Chelsea Wolfe. Uz malo svježiji i podnošljiviji zrak te uz dramatične najavne taktove glazbenica je nastup započela s “Carrion Flowers”, hitom s predzadnjega albuma “Abyss”, što je bio odličan potez za otvaranje koncerta šarolike setliste, no sa zajedničkim nazivnikom privlačnosti zvuka koji je bio odličan do kraja i vokalom Chelsea Wolfe koji uživo osvaja i dominira.

  @cchelseawwolfe yesterday ❤ sick gig #chelseawolfe #rijeka

  A post shared by Lara 👽 (@loralaylara) on

  “Spun i Vex” zvučale su još intenzivnije nego na albumu, “Demons” je bila lijep povratak i podsjetnik na stariji zvuk, dok su “After the Fall” i “Dragged Out” kao središnji dio nastupa bile i svojevrsni klimaks, uz “Feral Love”. Do kraja redale su se isključivo pjesme s “Hiss Spun”, od kojih je “16 Psyche” bilo zaista užitak čuti, a Chelsea je nekako pred kraj postajala opuštenija i slobodnija u kretnjama, što je eruptiralo na bisu. “Survive” je bila prva, mirnija i laganija, baš za pred kraj večeri koja je započela energično i intenzivno uz Brutus te jednako tako završila uz izvedbu “Scrape”. Brutus svakako želimo čuti kao glavnog izvođača i možda ih novi album dovede u Hrvatsku, a želja je i da sljedeći nastup Chelsea Wolfe dočekamo skorije nego što smo  čekali sinoćnji.

  12 Shares
  Muziku podržava