BRMC odličnim koncertom raspametili Močvaru

  4244

  Nakon što je otkazan koncert Lennya Kravitza, njegova predgrupa Black Rebel Motorcycle Club na opće oduševljenje svih ljubitelja ovog cijenjenog benda, održala je besplatni koncert u Močvari, i samim time učinila valjda presedan u zagrebačkoj rock povijesti.

  Koncert je organiziran u roku od nekoliko sati, da bi rockeri iz San Francisca počeli sa svirkom par minuta iza ponoći, i održali jedan od najboljih rock koncerata na ovim prostorima. A jedan od razloga je zasigurno bio i ovako nabrazaka organiziran koncert, bez priprema, i neočekivana pozivnica za sve ljubitelje pravog garage-indie rock zvuka da besplatno pogledaju jedan od najboljih klupskih rock bendova današnjice.

  Moja prva reakcija, a i ne samo moja, kad sam čuo da je koncert Lennya otkazan je bila: “Zajebavaš me?!! A hoće li barem BRMC održat koncert?”. Da bi nakon kojih 30 minuta dobio odgovor, Močvara iza 23 sata besplatan koncert Rebela. LUDNICA, ne mogu vjerovat, zapravo, imao sa osjećaj cijeli dan da će ovaj dan biti po nečemu poseban, ali osjećaj nije bio vezan u Lennya, i osjećaj me nije prevario.

  Iskreno, volim poslušat Lenny Kravitza, ali nekako je moja muzička svjest naklonjenija Black Rebel Motorcycle Clubima u ovom slučaju, jer imaju taj neki zavodnički duboko-sirovi zvuk, kojeg ja zovem jebeni zvuk. Uglavnom, trojka Nick Jago-bubnjevi, Peter Hayes-gitara/vokal i Robert Turner-bass/vokal ispunila je moja očekivanja jučerašnjim koncertom i svoju veličinu u mojim očima povečala do maksimuma.

  Već sa prvom pjesmom na koncertu “Spread Your Love“, meni možda najjačom, punu Močvaru užarili su do kraja, da bi u takvim tempom nastavili do kraja koncerta, a okupljena ‘masa’ je zadovoljno uživala. Taktovi “Love Burns“, “Stop“, “White Palms“, prolamali su se Močvarom, da bi nakon kojih 40-tak minuta, koncert bio prekinut zbog tehničkih problema, ali to nije spriječilo Rebele da nastave koncert.

  Muziku podržava

  Nastavak je slijedio kroz 20 minuta, ali u akustičnoj verziji, što niti malo nije pokolebalo publiku, već je ta ustrajalost benda dala još jedan pozitivan impuls koncertu. Možda je ovaj drugi dio koncerta bio i donekle bolji, jer je ostvaren izvrstan odnos sa publikom, koji svoj vrhunac doživio na zadanjoj pjesmi “Heart + Soul“, kad se Robert Turner s tamburinom spustio među nas i odplesao završni ples. Savršeniji završetak koncerta nismo niti mogli tražiti.

  Nedugo nakon kraja koncerta među ljudima se pojavio i drugi vokal benda Peter Hayes, koji je našao vremena i strpljenja popričati sa svima koji su ga natezali za rukav. Nakon ovog koncerta, i samog pokazanog pristupa BRMC-a glazbi i fanovima vjerujem da će se dobar glas o njima proširiti cijelom državom, te ćemo ih sljedeći put dočekati očekivano u puno većem broju.

  Da rezimiram, Zagreb je jučer neočekivano dobio vrhunski, klupski rock koncert, kojeg neki nikad ne dožive, i to još besplatno, hvala ti Lenny i svima koji su zaslužni što njegov koncert nije održan, jer ovako ne bi osjetio pravi rock koncert, a Lennyev koncert i onako stignem pogledat u narednim godinama, uostalom nije bed!

  Foto: v.j.

  Fotografije s koncerta možete pronaći u galeriji fotografija.

  Muziku podržava